Најдобри филмови, серии, актери, филмски ликови...

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Тука го немам гледано едниот филм така да не можам да гласам

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Престиж во секое време пред Илузионист. И двата се добри, ама еден е Престиж.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Сум заборавила да искоментирам за претхотниот - Shutter Island. Јас си го сакам Лео и глуми во доста интересни филмови. Не ми е негов омилен филм, но ми се допаѓа. Не дека го немам видено тој пресврт кој го има на крајот кај други филмови, но сепак крајот ми беше најдобриот момент во филмот.

Помеѓу другиве 2 го бирам The Illusionist. Знам дека The Prestige е многу позитивно критикуван, но неколку пати го имам гледано (не целосно) и никако не можев да сфатам што точно се случува. Дали зошто тук-тамо имам фатено по поголеми парчиња од филмот, па ми се помешале, не знам. Како и да е, Илузионист ми е топ филм, плус ми глуми Едвард Нортон. :zelen

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Wow дури 4 гласови вкупно. Не се срамете бе луѓе, како да не сте ги гледале филмовиве, и демек не се слични. :)

The Prestige 3
The Illusionist 1

Следен дуел Usual Suspects vs Reservoir Dogs

Последна промена:

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Гласам за Usual Suspects. Филм кој многу ми се допадна, посебно крајот и глумата. Многу добар филм. Филмовите на Тарантино ги сакам, ама овој и уште неколку не ги сакам. Добар режисер е ама не ми се допаѓа филмов.

Како тргна темава, си викав еј супер, сега гледам жив човек нема, изгледа дека филмовите не се познати ич. Да не изгледам како да ве молам да гласате, затоа последен пат пишувам на темава. Гласајте си, не гласајте, не ми е гајле.

Последна промена:

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Јас го немам гледано Usual Suspects, додека пак Reservoir Dogs го имам гледано мнооооогу одамна. Мојот глас нека иде за RD, иако технички е нереален бидејќи го немам гледано другиот филм. Реално, и RD треба да го изгледам повторно зошто мислам дека го немам ни сфатено кога го гледав ко мала, така да... не можам премногу да коментирам за дуелов.

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Бидејќи е 1:1, во овој случај каде никој нема намера да гласа, победник е оној филм за кој гласал тој што го ставил дуелот. Значи победник е Usual Suspects.

Следен дуел Identity и The Game

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Identity!
Ептен го сакам филмов, го сакам и Кјузак и сакам и баш такви приказни и баш со таков крај. Баш ми е по вкус.
The game одамна го имам гледано и знам дека тој што ми го предложи ептен ми го фалеше, па може зошо очекував многу не ми се допадна баш.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
^Тапа е идентити. Кјузак е лигуш а мене не ме бива да ти давам предлози. :zelen

Заебанција на страна ама филмов со The game е немерлив.
The game свој шмек но е препремногу мек за разлика од Identity. И во двата има добра школа на глумци, но мислам да не беше Шон пен во првиот, филмот ќе имаше малку надпросечна 6ка. Identity секој лик е посебна приказна која гради еден вид на хармоничен мозаик. Затоа е подобар од The game. The game ако го знаеш крајот, филмот е непотребно да го гледаш одново.

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp