Најдобри филмови, серии, актери, филмски ликови...

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Шиндлеровата листа е генијален филм во кој се опишани храброста и хуманоста на еден добар човек во време на неопислива неправда и огромно зло, емотивна приказна прикажана толку реално и потресно, уникатно изнесена на филмското платно и за мене секогаш ќе биде еден многу моќен филм, но мојот глас во овој дуел оди кај Кумот кој не е само една интересна приказна и одличен филм за мафијата, него маестрално парче и трилогија што никако никој (без разлика на вкусот) не смее да ја пропушти.

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
The Godfather 3
Schindler's List 0

The Godfather е прв финалист, за другото место во финалето ќе се борат One Flew Over Cuckoo's Nest и Shawshank Redemption.

Знам кој ќе победи но да истераме до крај со жанров. 3 дена за гласање. :)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Јас знам кој ќе победи во цел жанр, не само во дуелов :D
Ич не се мислам тука...
Shawshank Redemption ми е ок филм, ама не до толку за да биде најдобар, најдобро оценет и највисоко рангиран, пошто има мноооогу подобри филмови што ја заслужуваат неговата репутација и ете баш One Flew Over Cuckoo's Nest заслужува да биде над него бар во листите на имдб, а и мене ми е најомилен и нормално глас за него.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Cuckoo's nest е супер филм не викам не, можеби не ми е омилен ама дека е супер точно си е. Но, мене повеќе ми се допаѓа Шошенк. :)
Глас за Шошенк.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Cuckoo`s nest ти е као Radiohead за Кајгана. :zelen
Шошенк е култен филм, вториот веќе се набројува у класици.
Шошенк е поише down to earth иако ужива толку висока оценка на IMDb. Од него може да извлечеш многу поучни пораки за човековата судбина. Cuckoo`s nest е повеќе уметнички филм и има скирени и недочитани пораки. Шошенк го гледаш 2-3 пати и веќе се` си видел. Вториот секогаш има нешто недогледано, недосфатено, секогаш е отворен за повеќе перспективи, пермутации... Затоа и секогаш ќе биде подобар од првиот. Гласам за One flew over cuckoo`s nest.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Конечно финале и да го завршиме овој жанр со не толку слични филмови.

The Godfather vs One Flew Over Cuckoo's Nest
Ова е финалниот дуел после кој ќе ја добиеме најдобрата драма, според нас нормално.

3 дена пријатели, може да почнеме.