Музиката и нејзиното влијание врз вашето расположение

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,018
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Како да се изразам... не можам да го замислам животот без музиката. Потребна ми е, исто како што ми е потребен воздухот. Мислам дека не само што влијае врз моменталното расположение, влијае врз одлуките што ги правиме, едноставно го оформува и менува човекот.

Секој ден, било какво и да ми е расположението, ги слушам Avenged Sevenfold. Во принцип, за нивната музика да ми даде сила и самодоверба. Земајќи во обзир дека ги пуштам од станување, малце да се расонам, да ја претворам флегматичноста во енергија. Истото важи и за Parkway Drive.
Ако сакам да се развеселам или сум веќе весела, си пуштам панк. Или пак, инди. Да да, дефинитивно инди рокот ме развеселува најмногу. Особено The View. Или The Kooks и Razorlight. А летово ме крева Jason Mraz и слични изведувачи.
Многу сакам да си рокнам музика, кога се подготвувам за искачање. Тогаш посебно сум расположена. Си рокам нешто повесело, некое лесно рокче, најчесто Paramore.
Ако сум поспана или сакам да се доведам до тоа стање, си го пуштам Jack Johnson. Имам направено дури посебна листа со негови песни за успивање. Добро делува и за учење.
Ако сакам да се опуштам, си го пуштам John Mayer. Кулирање, смирување, уживанција.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: WomanInRed and JaMi

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Добра тема, а за музиката како влијае врз мене кога ќе се подразмислам, музиката е таа што ме води низ животот, секој ден да ме мотивира, инспирира и ме држи секојдневно да живеам и мислам. Иако не сум музичар, секојдневно моите 10 топ песни, ако не ги слушам едноставно денот не е како што треба, или утрето нема да биде добро без моите омилени песни, ќе кажам пак кои ми дават инспирација.

И уште нешто што кажуваат поискусните од мене во бодибилдингот и фитнесот кои користеле хемија, музиката е појака од хемијата, а и верувам дека се во право.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

Rosana

Староседелец
24 јуни 2012
267
499
1,063
да многу влијае музиката на мене, во било какво расположение и да сум секогаш наоѓам песна шо ќе ми одговара за слушање во тој момент :) неможам ни еден ден без музика! NO MUSIC=NO LIFE ;)
 

freak

Староседелец
18 јуни 2012
190
120
1,043
27
Битола
Најголемо влијание има музиката во мојот живот. Кога сум тажна слушам некои балади за да се исплачам и да ми олесни. За да се расположам слушам U2, Bon Jovi, Hurts,Mika, некои хаус хитови.... Сега во последно го слушам нон-стоп Тоше. Одамна го немав слушнато и некако зажелев за него. А кога сум уморна од се се релаксирам со класика.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: WomanInRed

Kiril

Активен Член
24 јуни 2012
181
127
43
35
Струмица
Не можам да си го замислам денот без музика. Секое мое расположение или нерасположение го решавам сам со добра и квалитетна трака која ја ставам на репит 15-16 пати и се е ок.
Неколку од нив се:
Bob Marley - Three Little birds
Ac-Dc - TNT
Led Zeppelin - Stairway To Heaven
Dusty Springfield - Son Of a Preacher Man
Rod Steward - Sailing
Rolling Stones - Angie
 

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,795
1,153
29
Битола
По мое слушаме музика зависи од расположенито пошто ко ке сум нервен слушам некој рапој вакви таки шо карат ова она то ме опушта..ко ке сум тажен слушам тажни ко ке сум среќен слушам песни уште толку да се искефам и така..се зависи од расположенито а тоа шп влијае влијае зависи шо слушаш доста влијај во нашево расположението..
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: *Mina* and Rosana

TIGERWOMAN31SK

Истакнат Член
3 јули 2012
822
697
93
кога сум тажна слушам нешто у стилот behind blue eyes od limp bizkit,кога сум онака ок слушам бон џови,ју ту,роксет,анастејжа,итн итн комерцијала,стари хитови.кога сум нервозна и нешто треба да ме издигне го слушам ова
али знам да слушам и српско,бугарско хахаа
 

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Музиката е мој ескејп од реалноста. Влијаеееее врз расположението и тоа како. Кога сум тажна или во мини демек депресија падната , слушам така некои балади...тажни...со тажен текст за да ме дотепаат песните:):) И обавезно на крај на листата ќе си пуштим некоја весела и откачена за да го официјализирам крајот на депресијата:):):)
 

Vlatkovski

Истакнат Член
6 декември 2013
12
8
103
46
Без музика неможам, апсолутно не можам ми свири константно нешто...у тел..на пц..освен коа сум на работа.