Моментот кога ќе се сретнете со бившата љубов

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Со најголемата бивша љубов ме врзуваат само убаво поминати моменти и убави спомени.
Тагата за разделбата многу тешко и долго траеше но помина. И кога некогаш по подолги периоди се случува да се сретнеме во очите ни се познава милоста што ја имаме. Било и поминало ама спомените ќе ни останат и секогаш ќе бидат убави.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Којзнае....што би било кога би било.
Најдобро е ич да не се сретне човек. По приципот missing, presumed dead. За жал тука се муабетите на особи неповикани да повикуваат стари духови и минати фејл врски. А ако човек и дојде во таква непријатна ситуација најдобро да се прави дека чека автобус...

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Сум сретнувала, бидејќи живеам во Скопје не на Менхетен нели.
Искрено во сите ситуации освен во една, сум се осетила најнормално, можеби поради фактот дека сме се разделиле ко луѓе.
Јас у принцип не сакам драми, кога ќе дојде крај значи крај е, нема потреба да се мачиме. Ќе си кажеме чао и утре ко ќе се сретнеме да не се доживуваме ко последни идиоти. Со сила убавина не бива, ама барем да останеме фер играчи до крај. Уосталом не сме си заклале фамилија и со работи што поминале е глупо да се замараш, тоа што е зад тебе таму треба и да биде.

Пак ќе речам можеби така зборам зашто сите претходни врски ми завршиле на цивилизиран начин и освен престанувањето на љубовта, страста, хемијата или ватевар немало друга причина за разделба.
Е, тој еднаш што го споменав погоре, малку ме потресе затоа што таа врска ми заврши театрално. Бев заљубена ко морон, ме изневери со најдобра другарка, јас нит драмев ни барав објаснување едноставно си заминав од двајцата, ама човекот очигледно не можеше да се помири па имавме пар сцени кои ги режираше он.
Јас на крај дури и сменив број, се преселив во друг стан зашто немав намера да се справувам со нечие покајување.
Ме сјеба, кој те е*е веќе, кога ти не знаеш да цениш јас ни на крај памет не помислувам да ти цртам и да се трудам да те оправам. Мислам по чему?

И помина доста време го видов. Немав пеперутки и тресење на колена далеку било, имав некое гадно чувство во желудник предизвикано од сликите кои ми се вратија...ама тоа е тоа, сите некад сме биле заебани де, ноу биг дијал.

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
123
Ме инспирираше текстов: http://www.crnobelo.com/zivot/ljubov-i-seks/19860-koga-ke-se-sretnes-so-bivsata-ljubov

Кое е вашето мислење, дали навистина засекогаш ќе ви трепери стомакот, нозете и ќе ве напаѓаат мислите кога ќе се сретнете со личноста која премногу ви значела и ве оставила?

Верувате ли дека некои личности остануваат во нашите срца засекогаш?

nope :)

На пример, ја видов бившата кога се искачив на Кораб на 8-ми Септември. И си мислам, па добро бре, и крај на светот да одам тебе ќе те видам ли? Да си ебеш векот значи! Таман се опоравив од тебе.

Таа мене ме забележала на врвот и ми дојде. Од никаде ми се појави. Ме тапна по рамо. Се свртев и без ништо да каже ме зграпчи. Ме прегрна мислиш решена беше сите коски да ми ги искрши. Bearhug:)
Сум и недостигал си помислив. Ама ништо... емотивна била периодот, раскинала со тој што дојде на мое место... (отпосле дознав).
Преграткава траеше подолго отколку што треба една прегратка да трае. Си мислам, ок срц, i get it. И ја прекинав.
Нешто муабет и свртев, ладно. Бев изненаден што ја видов. А и не сакав многу муабет да правам со неа. I still held a grudge......

И плус, мислам, не можеш да го правиш тоа бе срц. Можев да дојдам со девојка. И замисли да ме види така со тебе. Знаеш што сцена можеш да ми направиш?
Да се немало осет.

Не е ни битно.
Можам јас и заслужувам многу подобро од тебе. После се низ што поминавме мислам дека конечно сум спремен, не да свртам нов лист, туку сосема да ја фрлам таа книга.

Позз до тебе моја бивша љубена

• Ми се допаѓа
Реакции: Photographer and Prashina

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
Еј... љубов.... ова беа детски глупости , туку ај да го вброиме!
Ми текна сега една гадна ситуација.
Со типката не праиме муабет, ама со дечко и си живеам онака пошто е прекрасно и коректно бате.
И така влегувам во кафичот кај што работи тој, го здогледувам дека седи на една маса со некого и на поминување му викам Здраво!
Туку одеднаш се врти типката што седеше до него и ме одмеркува од глава до пети (оваа, дотичнава) со максимално чудење „што барам ја таму, па уште здраво да и велам“.
Но, се и стана јасно кога дечко и ме отпоздрави срдечно.

Ми идеше в земја да пропаднам...

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Ја среќавам постојано.Првите два пати со различен партнер до неа,а последниот пат случајно на автобуска.Секогаш ми паѓа тешко ама со помал интензитет.Се надевам дека ќе се омажи за брзо и ќе ми олесни.

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Ги среќавам понекогаш низ градот, не забележувам освен ако не ме викнат. Повеќе забележувам убави нови ликови. Старите љубови си го направиле своето во мојот живот-сум созреала , ме научиле да ја препознаам љубовта и да знам што сакам. Денес само ми будат насмевка за миг и некоја покана за муабет со кафенце. Но, немам време да се враќам назад и да муабетам за вчера. Неколку пати сум седнала и сум муабетела, и на крај се сведувало на прашањата -Зошто не успеавме? Дали ме сакаш? Итн . А како да се сетам и да им одговорам, мачно ми е со копањето по минатото. Си ветив себе си нема кафиња со бивши, зашто нема цел ниту насока муабетот. Денес е денес, а другото е само за во музеј. Јас сакам да ја живеам сегашноста.

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
Девојка ми повеќе се сретнува со нив и веднаш штом си дојде почнува со трач рубриката:
-Леле сонце,знаеш што????? Онаа ХХХХ се исфарбала плава, сега сите бивши ти се плавуши...(facepalm)
или нешто...
- Одам јас ваму и ко гледам од таму ида ХХХХ и едно друго чупе ... и тн итн итн...:wavespin:sreken

Одвреме на време знае да си отвори на фејс, да прочачка по профили:
-ЕЕЕјј.. сонце... леле да ја видиш онаа ХХХХХХХ како се сликала... ВАКА!( и ми застанува на некоја G6 поза):nerd
-ИИИИИ... Сашкооо! Лелее... онаа се истетовирала ... знајш што и пишува на грбот?:rofl
- Саше... го открив авторот на семе синапово. Оваа е... ХХХ....:giggle

• Ми се допаѓа
Реакции: SaraFighter

SaraFighter

Староседелец
1 август 2013
178
479
663
Последно го видов пред месец дена,чудна работа ми се секоја и раце и нозе кога го видов срдечно се испоздравивиме прегратката и не траеше баш нешто многу долго,си направивме некое муабетче колку ради реда и толку.Не мислев дека воопшто нешто ќе почуствувам дури бевме заедно не бев сигурна дали ми е љубов или опсесија јбг после научив ама грешките беа сторени.