Младината денес

sweetgirl

Истакнат Член
11 март 2012
148
124
343
Скопје
Што е претерано е претерано.
Младината е излезена од контрола скрос.
Ниту пак родителите се замараат за тоа.
По автобусите за жива срамота од постарите се пипкаат се фаќкаат и што уште не...
А бе се засрамувам што сум женско кога ги гледам девојчињата.:sram
Јас сваќам дека се во пубертет,јас сваќам дека се е тоа младост лудост,или пак напредна технологија интернет и се,
но да се заборават улогите на кое е машко а кое женско е тоа неможам да го разберам.:banghead
 

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,274
1,911
1,123
Kumanovo
Што е претерано е претерано.
Младината е излезена од контрола скрос.
Ниту пак родителите се замараат за тоа.
По автобусите за жива срамота од постарите се пипкаат се фаќкаат и што уште не...
А бе се засрамувам што сум женско кога ги гледам девојчињата.:sram
Јас сваќам дека се во пубертет,јас сваќам дека се е тоа младост лудост,или пак напредна технологија интернет и се,
но да се заборават улогите на кое е машко а кое женско е тоа неможам да го разберам.:banghead
Сурова реалност. И мене ми се гадат. 12 годишно девојче, минич ...и у диско. И тие обезбедувањето неможам да ги сфатам зашто ги пуштаат ...
 

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,227
3,542
1,143
ако продолжат вака стварно не знам до каде ќе стасаат... ова е ужасно :eek
 

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,274
1,911
1,123
Kumanovo
ако продолжат вака стварно не знам до каде ќе стасаат... ова е ужасно :eek
Родителско невнимание, недисциплина, лошо друштво, интернет... пресудни фактори за тоа. Комунизам самоо!! Да се доведе у ред и државата и младината!
 

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,227
3,542
1,143
Родителско невнимание, недисциплина, лошо друштво, интернет... пресудни фактори за тоа. Комунизам самоо!! Да се доведе у ред и државата и младината!
не знам дали родителите имаат влијание се додека сме мали,односно да тие не воспитуваат како треба да се однесуваме,но сигурно нема да не следат чаршија кога излегуваме,или ваму,таму кога одиме...друштвото е има големо влијание...но најмногу е до психата,до мозокот на детето...да,сите сни правеле глупости не велам не...но сигурно не можи никој да ме натера да направам нешто што јас не сакам...доколку имам свое јас и цврст карактер не можи никој да ме натера на ништо... ОВА Е МОЕ МИСЛЕЊЕ НЕ МОРА ДА ЗНАЧИ ДЕКА Е ТАКА !
 
  • Like
Реакции: 990Freak

Blondie

Староседелец
19 февруари 2012
612
1,085
1,093
Младинава претерано е размазена.
И да како што кажавте повеќе фактори влијаат на сето тоа
Почнуваат со пиење од 12 год,еве на пр.на клиниката за токсикологија мислам за нова година беше донесено 12 год дете што претерало со пиење.А пак според статистиките што ги направија годишните граници на абортуси беа од 13-17 год.Ужас
 

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
5,996
9,626
1,683
Normandy
Детето е најголема слика (и прилика) на родителот. НО..... има некои влијанија кои се попримаат од страна (преку училиште, улица, друштво). Затоа треба да се знае кое во кој временски период да биде прикажано/претставено на детето. А тука родителот најмногу влијае.
Како што се вика "For everything there is a season and time for every purpose, under heaven" така и тука. Лошото е кога премногу се допушта/крие и детето е прерано/предоцна запознаено со некои основни животни навики. Некогаш треба едноставно да се каже дека не е сеуште време дали со воспитна или преку разговор (зависно од годините и разбраноста на детето). Но со тек на време да се покаже дека не е толку страшно чекањето.
 

sweetgirl

Истакнат Член
11 март 2012
148
124
343
Скопје
Сурова реалност. И мене ми се гадат. 12 годишно девојче, минич ...и у диско. И тие обезбедувањето неможам да ги сфатам зашто ги пуштаат ...
За да си земат некоја паричка затоа.Оти повеќе се они присутни во град.Помалите.
 

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,279
2,353
113
Софија
Децата ги отупе Фејсбукот, нивните несовесни родители, турски серии (ете се пукаат по автобуси изиграваат бурхан) и слични работи....и после нема да знаат во школо 2+2 колку се.
 
  • Like
Реакции: Bum-Bum and Scars31