Мисла на денот

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Помило ми е да слушам како ми вели "дебела" со очи полни љубов, отколку "те сакам" со студеност во гласот.

• Ми се допаѓа
Реакции: Photographer and antonio

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Законот на Телема не е овде да Ве oсуди и oграничи, ами да Ве подржи и да Ви даде сила по вашите луди патишта на Искуство низ лавиринтите на бесконечните пространства на Нуит! -- Законот и Ограничувањето

• Ми се допаѓа
Реакции: antonio

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
"-убиј ме
-што ?
-убиј ме те молам
-зошто ?
-сакам болката да прекине сакам да се исклучи вечната мешаница во мојата глава сакам да прекинам да дишам сакам да прекине осаменоста
Те молам убиј ме,животов е доволно сив и тажен. доволно маки и страдања видов no more, сакам да се ослободам од ова смртно тело кое плека се деградира заедно со твоите норми соништа и принципи заедно со други тела кои трунат и ти го отежнуваат животот, Се уморив од вечното хранење на свое и нечие его ,доста е мислам дека доволно беше, ми се смачи од канибализмот на луѓето и од мојот. Ми се смачи да од животното во мене кое сака да ги поебе животните од спротивниот пол и убие тие кои се конкуренција Ми се досади од едното исто во животот јади, спиј, е*и, понижувај, биди понижен, прегази, биди
прегазен, Од вечната борба
сеа ќе ме убиеш ?"

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
„Зошто да се спушта од апсолутното во материјалното?
И одговорот е дека ќе претпоставиме дека атомот на кислород е самосвесен и станува свесен за оваа можност само преку влегување во комбинација со сите други атоми.

Ништо од правењето на тие комбинации не може да го уништи кислородот. Тој ќе остане кислород и може да биде екстрахиран како кислород, но во тек на процесот комбинација тој се стекнал со искуство и магичката теорија на Универзумот гласи дека сите ние сме дојдени на одредена ѕвезда или планета на која живееме со цел за да стекнеме искуство. Сите ние минуваме низ стадиуми во текот на тоа искуство. Некои од тие стадиуми се пријатни и некои по малку непријатни, но тие сите се неопходни со цел за да стекнеме потполно разбирање за самите себе.“ - Философија на Магиката

• Ми се допаѓа
Реакции: antonio