Мисла на денот

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Немој да зависиш од никого на овој свет... Дури и твојата сенка те остава сам кога си во темнина.
Омилената (y)

Многу од проблемите со кои се соочуваме, всушност се само нашите мисли.

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
.'. Во вистинската религија нема секти затоа пази да не го колнеш името под кое другите го знаат својот Бог; зошто ако го правиш тоа на Јупитер, ти ќе го колнеш יהוה, во Озирис יהשוה. Прашај и ќе имаш! Барај и ќе најдеш! Тропни и ќе ти се отвори! - Liber Librae (Книга на Рамнотежата)

• Ми се допаѓа
Реакции: Mistery :) and antonio

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
"На денот на мојата смрт, кога ќе се носи мојот ковчег, не мисли дека ќе чувствувам болка за овај свет. Не плачи и не зборувај штета, штета. Кога млекото ќе се расипе, поголема е штетата. Кога ќе ме видиш дека ме ставаат в гроб, нема да исчезнам. Зарем месечината и сонцето исчезнуваат кога заоѓаат? Тебе ти се чини смрт, а тоа е раѓање. Гробот ти се чини темнина, а душата станала слободна. Кое зрно не никнува кога ќе се стави в земи. Па зошто се сомневаш во зрното човеково?"

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
Ако постојат зборови кој ќе те возбудат толку многу со што би поцрвенел во лицето и ќе ти скокнат жилите на вратот,
па почнеш надуено да збориш и да плукаш наоколу,тогаш без сомнение твојот татко е машкиот полов орган.
Каков татко ,таков син.

• Ми се допаѓа
Реакции: antonio