Марихуана - да или не?

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Ме мрзеше да читам се, ама од пар реплики можам да кажам дека јас живеам во општество, каде што продавачите на морал со ролки до врат земаат голем замав...

Како и да е...

На кој му се пуши, бујрум.
Дали ќе пуши оти сака да биде факман у друштво, дали ќе лечи душевни болки, дали ќе бара нирванистички решенија против системот што го е*е, вака најпоштено да ви кажам, не ми е гајле...
Пушев, кога ми беше кејф, кога бев во тој филм, со тие бубачки. Го надминав тоа...секако, не си ја зачепив муцката заувек со парола забрана за дим од џоинт.
Коа ќе ми дојде инспирација за трава, ќе го направам тоа.

Нека се легализира, што да не.
Додуша и да легализираат и да не, исто им се фаќа. Кој пуши пуши, кој нејќе, нејќе, кој дила пак ќе дила...Нема јака филозофија.
Можат да добијат едино придобивка во туризам, можеби..

И дај бре олабавете, ко да си брца црево од хидрофор некој у вена па толку озбилно се сваќаат некои ствари.

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Сеедно ми е дали ќе се легализира, и онака не употребувам, а и онака ја има на секој чекор.
и сега може ќе излезам малку од темава ама сакам да ги прашам сите што тврдат дека има лековите дејство и дека е само извор на благодети за човечкиот организам - Зошто научниците, хемичари, фармацевти и доктори до сега не ја употребија марихуаната како главна активна лековита компонента во некој лек кој има исцелително дејство кај заболени од рак или друга неизлечива болест???

• Ми се допаѓа
Реакции: Trajche and slb_bobo

m.o.p.

Активен Член
14 февруари 2012
348
221
43
34
Чајџилница
Да ама да се ограничи количеството на употреба и ако се премине некоја одредена граница да има казни како и со пиењето

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Да ама да се ограничи количеството на употреба и ако се премине некоја одредена граница да има казни како и со пиењето
Другар, тоа не можеш да го ограничиш никому. Пиењето не ти го забранува ниеден закон се` додека не наштетуваш на околината под дејство на алкохол (пример да учествуваш во сообраќај).

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Абе локање до јаја, мување со 15 души истовремено све тоа си е нАли ок, секој си има свој живот...
Ама травата е кршење на сите морални правила, мислам хелоууу |-(

Не се дружете со травопушачи, ајдуци сеТ они, дрогараши :D
Бидете си вие умни и не седете на бетон

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati, redhead and 4FUN

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
не се секирајте ја ке дувам за да нема за наши деца да не станеф аркомани лол
ако е траа дрога ја сам вол од шеесосам кила, мутант некој
маму му е*у па издувам едно цигаре па ми се заврти сфез и гади ми се, а кд се напафкамо бе брат па барем кажемо си нешто надприродно, неочекувано,друк е штимунг(не ме сфаќајте дека сакам да избегам од реално) ма која трава може да те натера бре да избегаш од реалност алооооооо што е тој ајахуаска, ликвит ? ма дај молим ви се : )
сфак си има сфој стил на рилегз, некој сс књигу, некој сс филм, некој сс џоинт (комбинација е најјака)
и што да кажу јоште сфе е сувишно, нејќу да критикују никога и нејќу да наметну никакаф стаф ама сакам да кажу да не мрсиф тија што не дуваф на тија што дуваф, мој живот моја стфар
аеее отиде ја да се тушну и маму да гу гушну(ичера ми е напраила најјаку торту у сфет!)
поздраф нездраф!

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Немам пробано, а сакам, онака чисто од љубопитност. За легализација сум , само од причина што кој ќе биде дозволено нема да биде толку посакувано. Луѓето ги привлекува непознатото, и забранетото. Па можеби легализацијата би направила и контраефект, тоест намалување на корисници на марихуана. Не знам уствари, може лупетам глупости...
............Биди зелен ти, биди зелен тииии, биди зелен тиии....... (party)

The_countess

Истакнат Член
10 јуни 2012
441
545
193
29
527915_3450723708370_1915747909_n.jpg

26 јуни - Светскиот ден за борба против дрогата Сликава е само доказ колку може да наштети дрогата ! Погледнете и сами и размислете дали во иднина ќе кажете да или не на дрогата..

• Ми се допаѓа
Реакции: Trajche and WomanInRed