Марихуана - да или не?

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
изволте еден податок.. холандија заработува годишно 400 милиони евра од данокот за марихуана.... е сега преведено во наши услови.. секоја година ке можеме да си дозволиме по 2 проекти како скопје 2014 само од данокот за марихуана ...
http://stopthedrugwar.org/chronicle/2008/may/09/europe_dutch_marijuana_tax_reven

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena, parvati and The_Mayor

LMFAO

Истакнат Член
8 април 2012
381
301
63
Јас сум за да се легализира. Последиците не се ништо поголеми од последиците од цигари и алкохол, ама не гледам некој нив да ги забрани во најскоро време.

Везилка

Активен Член
20 февруари 2012
118
220
43
34
Шо знам.. Нека се легализира да! Ама ми се чини дека никогаш нема да пробам, а знам деца буквално шо не можат денот да си го замислат без да свиткаат џоинт .. и веќе еден грам им е малку!
Исто како што има некои што неможат да си го замислат денот без 2 литри кока кола. ;)
А, и тие деца неможат денот да си го замислат без џоинт затоа што самите така дозволиле, т.е. имаат психичка зависност од марихуана, а не физичка. Сами си ја предизвикале.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Јас сум просто импресионирана од фактот што мотање и пафкање џоинт ќе ме опушти и ќе направи да заборавам на проблемите, а уз пат и ќе изгледам кул фаца оти сум направила нешто незаконско а не ме фатиле. So hardcore.
А не сум против, нека се легализира. Може и мене ќе ми текне некој ден да пробам, не велам не. Ама не ме влече бре, сега демек ќе стекнам бед грл репутација ако повлечам и одма а-у ево мене Боже, висим ти на муда. |-(
Но знам дека ако посегнам, сигурно нема да е од притисок зошто сите други пробале па чек и јас, да не испаднам слабак.
Ебати, слабак си ако попуштиш под притисок, и против своја волја.
Иначе вака клише ми се муабетиве. Пафнала некоја фаца еднаш и сега очи си вади за да легализираат, демек он/а јакиот зависник, секојдневно ја употребува, не знам поради какви (здравствени) проблеми, па ајде, ќе се буниме.
Туку онака, утре да биде чукање у груда „Ја бев ЗА, у мое време се легализираше, џам се праевме.“ Серка работа.

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Јас сум просто импресионирана од фактот што мотање и пафкање џоинт ќе ме опушти и ќе направи да заборавам на проблемите, а уз пат и ќе изгледам кул фаца оти сум направила нешто незаконско а не ме фатиле. So hardcore.
А не сум против, нека се легализира. Може и мене ќе ми текне некој ден да пробам, не велам не. Ама не ме влече бре, сега демек ќе стекнам бед грл репутација ако повлечам и одма а-у ево мене Боже, висим ти на муда. |-(
Но знам дека ако посегнам, сигурно нема да е од притисок зошто сите други пробале па чек и јас, да не испаднам слабак.
Ебати, слабак си ако попуштиш под притисок, и против своја волја.
Иначе вака клише ми се муабетиве. Пафнала некоја фаца еднаш и сега очи си вади за да легализираат, демек он/а јакиот зависник, секојдневно ја употребува, не знам поради какви (здравствени) проблеми, па ајде, ќе се буниме.
Туку онака, утре да биде чукање у груда „Ја бев ЗА, у мое време се легализираше, џам се праевме.“ Серка работа.

Имаш многу погрешна претстава за тревата. Не се пуши за да си кул и да знаат другите, се пуши за своја душа- не се живее за комшиите за живее за себе. Никој не те гледа како слаб или храбар ако пробаш или ако не пробаш, нит е срамота да кажиш дека не пушиш или пушиш (барем за повеќето е сеедно).
А легализирањето значи профит на државата и развиен туризам, не дека народот слободно ќе пуши или нема. Немој да мислиш дека ако не ја легализираат тој што ја ужива ќе престане, или тој што не ја сака ако ја легализираат ќе почне да конзумира.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena, Wild.One and redhead

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Не ми е претставата погрешна. Ги знам и доблестите, но и добро ги знам круговите кои си ролаат за своја душа, и оние кои неколку пати повлекле за да се направат не знам што. А соодносот не овие две групи е 1:4
Оној што си тера за душа, си тера и не чувствува потреба да се петели наоколу колку вчера бил надуван, кои глупости трескал, какво срање направил и згора да се гордее на истото. А баш таквите што се куропецаат ги среќавам на секој чекор.
И кој си конзумира за себе, ќе си конзумира, во право си. Нему нема да му е гајле дали е легализирано или не, тој ќе си тера по свое и за себе. Додека куропецачиве кои претежно се составени од недозреани тинејџери во фаза на развиток и желба да се докажат и тук-таму некој повозрасен, ќе се испотепаат за легализација, а да ги прашаш зошто го сакаат тоа, двајца ако дадат логичен одговор, капче ќе им скројам.
За постариве генерации не знам, ама овие што се гору-долу моја генерација се чист пример за лесноумност и освен името „марихуана“ со ништо друго околу истата не се запознаени, туку само онака од љубопитност пробуваат и поради тоа што мислат дека се стекнува некаква репутација ако направат big deal од фактот што еднаш пафнале.

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati and melpomena

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
едноставно прееска игра фифу, изгуби.....пафна малце, тепа три партие:rolleyes:

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Auditore

Староседелец
4 мај 2012
284
275
663
Wherever you want me to be
Не. Сум против се што не прави нешто што не сме. Марихуаната го има тоа дејство да ни ги замати мислите и да не размислуваме како што би размислувале кога би биле „трезни“.