Мали зборови од големо значење

ScoobyDoo

Староседелец
17 февруари 2012
418
710
1,103
ako stvarno gi mislam da... Samo blagodaram i izvinete go koristam sluzbeno koga se obrakam na nekoj apsolutno nepoznat, mesto niv vo obicniot razgovor koristam izvini ili fala... Te sakam zborot so najgolemo znacene ne se kazuva taka lesno, treba stvarno da custvuvas nesto... Ah da kazuvam te sakam najmnogu niz sala so moite koga im se havuvam da mi pratat pari...

Izvinete za latinica pisuvam od mob... :D

Elena

Истакнат Член
14 февруари 2012
155
169
343
Home.
"Те сакам"- не го користам воопшто :)
"Благодарам"- мн. често :)
"Извини"- и не толку многу , зш гледам да не дојт до таква ситуација каде што ќе требит да го употребам...

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Дали често ги изговарате овие зборови?
Дали имаат значење за вас?

Јас често ги употребувам овие зборови,но секако
кога има потреба,зошто само кажани така ја губат нивната вредност.
Те сакам-паа во принцип доста често...сакам многу луѓе...секој ден го кажувамм :)
Благодарам многу често односно секој ден....
А извинии паа...го користам најмалку од овие 3 од причина што јас секогаш сум во право..хаха...не искрено не го користам често...се трудам не грешам па да го користам често

Rosana

Староседелец
24 јуни 2012
267
499
1,063
секогаш кога го сакам некој, ми значи, ми недостига му го кажувам тоа и уживам сакам кога љуѓето знаат дека многу ми значат во мојот живот, секогаш се извинувам кога сфаќам дека грешам и не ми е страм од тоа сите грешиме љуѓе сме, секогаш се заблагодарувам за се она што ми помогнале кој и да е, а и секогаш знам да утешам човек и да му помогнам за да се чуствува подобро :)

LadyD

Полноправен Член
Благодарам-За се што е потребно,зборот ми е секојдневие.И едноставно така сум учена.
Те сакам-Јас знам два-три пати неделно да го употребам, кога навистина посакувам тоа да му го речам.
За разлика пак од дечко ми, тој еднаш у месец/два ќе ми рече ТЕ САКАМ, но тогаш кога ќе го рече тоа,тоа е толку слатко кажано, толку топло што знам дека навистина тоа го мисли.
На почетокот се лутев, се дур еден ден не седнав и да го прашам зошто толку ретко го кажува тој збор,а неговиот одговор беше: Ако секој ден ти кажувам ќе бидам досаден, ако секоја недела ти кажувам нема да ми веруваш-тие зборови би изгубиле тежина. Сметам дека е подобро и поважно тоа што на други начини ти докажувам дека те сакам.
Кога се подразмислив, навистина сватив дека е во право. И сега воопшто не ми пречи тоа.

Bibi@

Староседелец
Најфотограф
1 март 2012
399
743
1,103
"Благодарам" - секојдевно
"Извини"- секојдневно
"Многу те сaкам"-секојдневно
"Ми недостигаш" - поретко

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
Те сакам го користам само кога му изјавувам љубов на саканиот,а тоа го правам во секој можен момент (hug)
Извини е збор кој ми е малку потешко да го изговорам,бидејќи најчесто го користам откако ќе сфатам дека не сум во право или доколку сум крива за нешто, но ако ми е битна личноста на која треба да се извинам,секако дека ќе го кажам.
Ми недостигаш го користам скоро исто толку често како и те сакам.
Фала/Благодарам го користам најмногу од сите овие мали зборови, го користам во продавница,го користам кога некој ќе ми каже некоја информација,го користам кога некој ќе ми направи услуга,го користам на форумов за да се заблагодарам за нешто,го користам секогаш кога има потреба за фала :)