Македонска кошаркарска репрезентација

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
63:54 изгубивме,во последната четвртина само 1 поен имавме дадено (facepalm).Премногу лоша игра во второ полувреме,се надевам ќе ја вратат формата до европското иначе ако играме вака нема ни групите да ги поминеме.

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Искрено успех ќе биде и ако ја заминеме групата. Ама многу тешко со оваков резултат што гледам.
Ај Словенија не тепала, ама вчера Украина. Лошо ептен лошо.
Ах, прогнозирам дека Летонија ќе биде изненадување на првенството. Нивните репрезентации до 18 и до 20 години чинам се во првите три во Европа. :)

Ку Рајбер

Полноправен Член
2 август 2013
71
59
18
42
Гевгелија
И сега? Дилема,ќе го убедат ли Гечевски да игра на европското во Словенија? Искрено,мислам дека ова е последна шанса за висок успех на репрезентацијата,во 2015 половина од овие легендарни играчи нема да играт.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
И сега? Дилема,ќе го убедат ли Гечевски да игра на европското во Словенија? Искрено,мислам дека ова е последна шанса за висок успех на репрезентацијата,во 2015 половина од овие легендарни играчи нема да играт.
Тешко дека ќе го убедат,Пипан изјавил дека ќе проба да го убеди да игра уште ова првенство ама тешко дека ќе успее,според мене ќе игра уште 1 сезона во Мзт и после толку.Без Гечевски ќе бидеме ослабени многу во одбрана а негова замена тешко дека ќе се најде.

Ку Рајбер

Полноправен Член
2 август 2013
71
59
18
42
Гевгелија
Како што и мислев http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=19279 сега останува да се молиме на Самарџиски да почне да игра подобро иначе готови сме уште во групите.

Тешко од него такво нешто,јас повеќе надеш полагав во Николовски ама не излезе така.И Штерејов е добар ама нема многу искуство...

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Самарџиски е дрво, одбрану игра колко толко, Антиќ исто такој игра добру одбрану. И ја мислеше Николофски ке игра али повреден е
Има напад добар дечко,има шут, али јебига, повреди се
Напад ке треа да фршти преко Бобита мајсора, Илиевски ке ги праи акцие, не му се зима топка, поени највише ке се дааф преко браќа близнаци и Костфоски сс некоју тројку, Антиќ увек дава до седам осам коша, друи слабо
Такој да сс центри да се бранимо а сс ниски да нападамо, тој ке ни биде игра, нажалост