Воопшто не ме бива за реферати, и воопшто немам a way with words .. ама let's give it a try ..
Пуштен винамп у позадина со песна од Авенџед Севенфолд ..
По не знам колку време ја пуштив песнава, не знам зошто и не знам како ми текна на неа.
Како што почнува, така чуствувам нешто од внатре, чувство кое не можам да си го објаснам, или бар не сакам.
Си оди натаму песната, се будат за жал, поранешни, несакани спомени. Спомени кои (според мене) требаше да завршат поинаку, спомени кои не сакам да ги има, кои полека ги буткам воопшто да не дојдат на површина.
Ама не оди. Посилни испаднаа од мене. Тие ебани спомени, кои едвај некако успеав (ама изгледа за кратко) да ги искоренам од мене, за никогаш повеќе да не се појават. Цела така и болка, ми се врати назад, во еден здив. Ко да гледам некој флешбек пред очи, а не сакам. Со сила ме тера проклетата песна, ама пак убава ми е, и не сакам да и стиснам стоп.
А како продолжува понатаму, ме обвиваат убави чувства, чувства од денешницата. Со блага насмевка пробувам да ги покријам оние што се разбудиле предмалку, и полека успевам. Сепак се силни (за малку повеќе де.. ) оние од моменталните случувања, на кои што секогаш се буди насмевка, убави сеќавања и убави спомени. Наеднаш имам некоја мисла во главата .. дали она претходното требало да се заврши ? Дали постоел некој начин ? Начин да тие завршат, и повеќе да ги нема во мене ? Не сакам да ме обвива минатото, не сакам тоа да се повтори пак. Не смеам да си го дозволам тоа ..
После неа, не сакам да слушам музика денес. А утре, е друга приказна ..