Ехх, дневниче, да знаиш на какви маки сум...
Туку нешто овие денови ми ја одзима цела концентрација, таман ќе седнам да доучам и оп, ми се враќа во мислите.И колку повеќе се обидуваш да не мислиш на неа, толку повеќе ти се всадува во црпката. Една женска, црнокоса со темно зелени очи.Не, не ја познавам добро, само еднаш сум ја видел. Носеше кратко црно фустанче и држеше цигара во едната рака. Обично не ми се допаѓат девојчиња што пушат цигари, изненаден сум што толку многу сум се затрескал во оваа. Уствари, ако тоа може да се нарече затрескување. Еден поглед, еден момент? хмм .. Не и знам ни име ни презиме, ја гледав само како игра со другарките во саботата навечер. Нешто имаше во неа, нешто што ме натера да зјапам цела вечер. Една од оние девојки за кои можам да се обложам дека мириса преубаво, пие чист коњак и игра улога на 'недопирлива дама'. Како да имаше некаква поврзаност меѓу нас, мислиш шире позитивна енергија само што ќе те погледне, секунда нејзино внимание - леташ во облаците. Уф, зошто толку мислам на неа? Љубов ли е, опсесија ли е? Да знаев дека волку ќе ја мислам, ќе и одев и ќе ја запознаев па ако треба и корпа ќе претрпев. А вака... мислиш на неа, не знаеш ни од каде е, ни каква е. Се прашувам до кога ќе трае оваа заблуда, почнувам да се сомневам дека ми ставила нешто во пијачката. Најсериозно! Како и да е, не очекувам дека некогаш пак ќе ја видам. А и да ја видам, се сомневам дека ќе ја познаам. Во мојот ум таа е совршената госпоѓица Важна, сериозна пред твоето друштво и оние кои те познаваат, луда и полна со откачени идеи само за вас двајца. Чудно, ами дури сега сфаќам дека сакам некоја што ќе се прави незнамтиштотамудемекнајглавна и некоја која што ќе глуми лудило. Не, не сакам да биде фина и мила и слатка и сите да ја обожават. Буффф,нее! Доволно е тоа што јас сум наивен и превиликодушен, таа нека биде вистинска кучка. Мене нема да ми смета. Напротив, ќе ја сакам уште повеќе. Да се разбереме, кучка кон другите, срцка кога сме насамо. Не некоја која ќе вика Да,душо ти си во право или Секако, како ќе кажеш ти, ами некоја што ќе има свој став и ќе бараме прилагодување.Уфф кај ја отерав темата, не знам повеќе што пишувам ни самиот. Инспирација некаква ми дојди, да фанам да пишам поезија планирам. Љубовна ли да биде, љубовна ли да не биде? Некако премногу сум добар во тоа поле. Што ти знам. Ај да одам да си легнам, доволно е.Може утре ќе се разбудам не помнејќи која е таа странка со мачкини очи, кратко фустанче и цигара во рацете...