Ајме мене, ИЗВИНИНе знаеш ниту кому реплицираш, а се трудиш сарказам да покажеш.
Ти го поматив умот со оние долги есеи тука за тоа дека е лошо да се воведуваат деца во религии.
@Abraxas го цитирашe, не Хепта
Ајме мене, ИЗВИНИНе знаеш ниту кому реплицираш, а се трудиш сарказам да покажеш.
Ти го поматив умот со оние долги есеи тука за тоа дека е лошо да се воведуваат деца во религии.
@Abraxas го цитирашe, не Хепта
Дали се само забелешки ќе оставам другите да проценат, како и да е, останувам на тврдењето дека крштевка на деца е несоодветна, погрешна и слободно може да се смета за злоупотреба! Религијата треба да биде личен избор а не колективен идентитет оставен во наследство!Е баш ме зачуди, зарем ти да осетиш нечиј притисок, зарем тебе те погодува нечие мислење..на човек кој си живее нели по лична слободна воља паѓа на туѓи забелешки!?
Каде живееш бе Хепта, какви ти се тие роднини од среден век, заостанати ли се ули умоболни!?
јас имам многу пријатели што не си ги крстиле децата, ниту не интересира и ниту ни е тема за моабет, ниту ни смета за дружење..ама баш на никој не му е гајле дали ти ќе го крштеваш или не детето, секој си има право како сака да работи а тоа во овој случај е само право на родителот и тука нема веќе што да разговараме.
Што те буни, за тебе ли прашуваш..сакаш да се крштеваш??Некој да ми пише,да го прашам нешто за крштевање,нешто прочитав па се бунам,не ми е јасно нешто
Овие се католици, затоа - кај православните нема вакви ствари, тие се ружи за мирисање...https://www.novizivot.net/2018/06/22/svecenik-lupio-dijete-na-krstenju-snimka/
Дали е ова вистина или филм??
Невозможно
Ако сеуште Ве интересира и не најдовте одговор, повелете прашајте.Некој да ми пише,да го прашам нешто за крштевање,нешто прочитав па се бунам,не ми е јасно нешто
А каква врска има испадов на овој свештеник со крштевањето на децата?https://www.novizivot.net/2018/06/22/svecenik-lupio-dijete-na-krstenju-snimka/
Дали е ова вистина или филм??
Невозможно
Јас гледај ќи го спонтано добив став да му истерам немолку демони.А каква врска има испадов на овој свештеник со крштевањето на децата?
Овде станува збор за изолиран случај, за нетрпеливост на еден старец, кој мисли дека истерува демон од детето...
Свештениците (иако не сум нивни фан) се сепак луѓе и сите имаат различен пристап и став...
А каква врска има испадов на овој свештеник со крштевањето на децата?
Овде станува збор за изолиран случај, за нетрпеливост на еден старец, кој мисли дека истерува демон од детето...
Свештениците (иако не сум нивни фан) се сепак луѓе и сите имаат различен пристап и став...