Крштевање на деца

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,518
1,183
Big Sur
Ама најјако нешто што досега сретнав од барем две особи, е верувањето дека детето ќе смрди на кученце ако не е крстено. :frantic
Еднаш го прочитав на пост некаде по групине на Фејсбук, мајка прашуваше зошто ѝ смрдело детето, друга ѝ го даде овој одговор, а вториот пат од познаничка што ја намоли другарка ми да дојде дури од Германија за да ѝ го крсти детето за да не смрдело на куче.
Навистина ме интересира од каде доаѓа ова верување пошто е доста мрднато.