Кој изневерува повеќе: мажите или жените?

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
123
Што беше пресудно да приметиш дека е од машко?Не е темава за фудбал.Мене ме интересира што ако по некоја долгочасовна дискусија одредиме кој изневерува повеќе?Ќе измени ли тоа нешто?Не разбирам целта на вакви теми?
Извини не знаев дека форумов е уставри Собрание на РМ па од муабетиве произлегуваат последици, се одлучува судбината на државава :)
Си правиме муабети за забава, тоа е целта.

Lillian

Истакнат Член
7 април 2013
198
263
163
Извини не знаев дека форумов е уставри Собрание на РМ па од муабетиве произлегуваат последици, се одлучува судбината на државава :)
Си правиме муабети за забава, тоа е целта.
Секој од спротивниот пол ќе тврди дека другиве изневеруваат повеќе и тоа иде до недоглед.Јас мислам дека и тие и тие се неверни само што кој повеќе може да се скрие е работава.

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
123
Секој од спротивниот пол ќе тврди дека другиве изневеруваат повеќе и тоа иде до недоглед.Јас мислам дека и тие и тие се неверни само што кој повеќе може да се скрие е работава.
Не мора да биде џабе муабет ако има аргументи. Еве јас кажав зошто мислам дека жените се поневерни. Контра аргумент уште нема...

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Абе испаѓам неинволвирана, ама мака ми е бре на сите форуми на исти (идентични) теми да зборувам :)
И јас имам ептен фенси теми онаму, па не ги копирам тука, и обратно :)

Вака, сите изневеруваат. Fact of living.
Неверството не е прашање, условите се.

Условите подразбираат и добра врска, која ги исполнува партнерите, па немаат време да мислат на некој трет.
Ако едно нешто не штима, тоа повлекува кула од карти со себе - наеднаш се се руши.

Сепак, не го сметам неверството за толку трагично.
Simply, get over it.
Не е нешто ново, па ај да се чудиме.

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Ова не е неверство? Еве нека биде јасно, ќе дефинирам: неверство е кога се има нешто (секс, мување итн) со некој друг освен тој со кого сме во врска.
Ван врска, кога сме слободни, не може да стане збор за никакво неверство.

Е сега, тоа што женските имаат во просек повеќе партнери од машките на иста возраст значи дека женските изневеруваат повеќе бидејќи: кога имаат секс луѓето тоа се случува помеѓу едно машки и едно женско, ако сите се верни бројот на партнерки на машките ќе биде еднаков со бројот на партнери на женските. Со оглед на факот дека тоа е не случај, односно женските имаат повеќе партнери, се доаѓа до заклучок дека женските менуваат партнери додека се во врска т.е. се неверни.
Капираш?

Јас не капирам.
Пример, јас имам 22, и ти имаш 22.
Јас се ебавам со 12 мажи годишно, ти со 2 жени.
Јас немам врска, немаш ни ти.
И на кој начин јас некого изневерувам?
Немам врска, сакам one night stands.

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
123
Јас не капирам.
Пример, јас имам 22, и ти имаш 22.
Јас се ебавам со 12 мажи годишно, ти со 2 жени.
Јас немам врска, немаш ни ти.
И на кој начин јас некого изневерувам?
Немам врска, сакам one night stands.
Возможно е и тоа, ама теоретски. Во реалност не глеам женскиве да се потепаа да се сексаат за една вечер, а во врска да не се.

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Жените подобро се кријат.
Затоа што мажот изневерува заради билдање его, пред се. Мора да се пофали, бар на еден друг :)
Жената ќе ќути, затоа што малку поинаку ги гледа работите.

Живееме во општество во кое е поприфатливо мажите да бидат пораспуштени, па мажот со малку мољакање очекува да му биде простено. Жената ја сака улогата на жртва, ќе прости, и ќе му вади низ нос.
Мажот нема да прости. Неговото его е поголемо и од љубов, и од морал, и од се на светот.

А освен тоа, жените не изневеруваат заради секс. Си бараат некој да им гуга по малце :)

Мое видување, не мора да сум во право :)

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Возможно е и тоа, ама теоретски. Во реалност не глеам женскиве да се потепаа да се сексаат за една вечер, а во врска да не се.
Изгледа немаш доволно жени околу себе :)
Од сите мои другарки, само јас сум во врска.
Сите до една немаат врски, и не само што немаат, туку не ни сакаат да имаат.
А богами, сексуалниот живот не им страда, ама ич.

Да не мислиш дека се воздржуваат или се срамат можеби?
Просто и едноставно, на сегашниот не му зборуваат за бившиот.
Со кој се плеснала си е нејзино :)

Верувај, жените не страдаат за секс, а уште помалку за врска.

За врска ти треба карактер, за секс ти треба пенис.
И не мораш да изневеруваш некого, за да имаш секс и тоа многу.

• Ми се допаѓа
Реакции: Just Perfect

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
123
Жените подобро се кријат.
Затоа што мажот изневерува заради билдање его, пред се. Мора да се пофали, бар на еден друг :)
Жената ќе ќути, затоа што малку поинаку ги гледа работите.

Живееме во општество во кое е поприфатливо мажите да бидат пораспуштени, па мажот со малку мољакање очекува да му биде простено. Жената ја сака улогата на жртва, ќе прости, и ќе му вади низ нос.
Мажот нема да прости. Неговото его е поголемо и од љубов, и од морал, и од се на светот.

А освен тоа, жените не изневеруваат заради секс. Си бараат некој да им гуга по малце :)

Мое видување, не мора да сум во право :)
Нема везе. Јас мислам дека изневеруваат пред се зошто тоа им е во гените. Едноставно, кога некоја млада згодна ќе ти се шета во видокруг се активира она премордијалното во нас: еве слободна женка, изгледа плодно хахахахахахаха, lets get busy!

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
123
Изгледа немаш доволно жени околу себе :)
Од сите мои другарки, само јас сум во врска.
Сите до една немаат врски, и не само што немаат, туку не ни сакаат да имаат.
А богами, сексуалниот живот не им страда, ама ич.

Да не мислиш дека се воздржуваат или се срамат можеби?
Просто и едноставно, на сегашниот не му зборуваат за бившиот.
Со кој се плеснала си е нејзино :)

Верувај, жените не страдаат за секс, а уште помалку за врска.

За врска ти треба карактер, за секс ти треба пенис.
И не мораш да изневеруваш некого, за да имаш секс и тоа многу.
Не, очигледно околу мене сум ги имал погрешните жени. Дај запознај ме со тие твои другарки :p