Кој изневерува повеќе: мажите или жените?

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
123
Тешко да се одреди ама да размениме мислења и аргументи?

Моето мислење:
Има една сцена во Американска Пита, првиот дел, кај што една од ликовите вика ако сакаш да дознаеш со колку женски бил еден дечко подели го бројот што ќе ти го каже со три, а ако сакаш да дознаеш со колку дечки била некоја женска помножи го бројот што ќе ти го каже со три.

И од мое искуство се покажало дека на исти години женските имаат повеќе партнери сменето од машките, збориме во просек секако. За мене тоа е индикатор дека женските се поневерни. Фактички значи дека додека некои машки се верни, нивните девојки си праат мераци со опасните типци.

btw... погледнете го ова
Мислам дека има многу вистина во оној дел кога вика: Women are basically emotionally driven: if they feel it they do it. Then they will rationalize it to themselves later. Nothing is more meaningful, or compelling to a woman than: 1) the way she feels and 2) learning more about her inner self and having emotional realizations.
Iz0odDi.jpg

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Ццццц
И од мое искуство се покажало дека на исти години женските имаат повеќе партнери сменето од машките,

Експлнејшн плис...Ако има сменето партнери на исти години не значи дека изневерувала туку може едноставно не им идела врската со некој па има друг...Нема да го чека вечно бре,ако раскине не значи дека треба да остане сама...Не мора да е неверство тоа...
И чекај сега како тоа женските менувале повеке а машките не...
Машките се добри женските не му доага вака...
Ако грешам некаде исправи ме..
Ама се зависи од карактер.
Познавам тип кој смени 6 женски во една година...Ама ај да не генерализирам за еден тип туку само кажувам пример...Дека и едниот и другиот пол не се цвекенца за мирисање.
И двата пола изневеруваат.И зависи од карактерот...Ако е жена не значи дека ке изневери ако и се даде можност.

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
123
може едноставно не им идела врската со некој па има друг
Ова не е неверство? Еве нека биде јасно, ќе дефинирам: неверство е кога се има нешто (секс, мување итн) со некој друг освен тој со кого сме во врска.
Ван врска, кога сме слободни, не може да стане збор за никакво неверство.

Е сега, тоа што женските имаат во просек повеќе партнери од машките на иста возраст значи дека женските изневеруваат повеќе бидејќи: кога имаат секс луѓето тоа се случува помеѓу едно машки и едно женско, ако сите се верни бројот на партнерки на машките ќе биде еднаков со бројот на партнери на женските. Со оглед на факот дека тоа е не случај, односно женските имаат повеќе партнери, се доаѓа до заклучок дека женските менуваат партнери додека се во врска т.е. се неверни.
Капираш?

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Ова не е неверство? Еве нека биде јасно, ќе дефинирам: неверство е кога се има нешто (секс, мување итн) со некој друг освен тој со кого сме во врска.
Ван врска, кога сме слободни, не може да стане збор за никакво неверство.

Е сега, тоа што женските имаат во просек повеќе партнери од машките на иста возраст значи дека женските изневеруваат повеќе бидејќи: кога имаат секс луѓето тоа се случува помеѓу едно машки и едно женско, ако сите се верни бројот на партнерки на машките ќе биде еднаков со бројот на партнери на женските. Со оглед на факот дека тоа е не случај, односно женските имаат повеќе партнери, се доаѓа до заклучок дека женските менуваат партнери додека се во врска т.е. се неверни.
Капираш?

Знам јас точно што е неверство...Ама малку отидов офф топик од темата...А дека и ние изневеруваме изневеруваме.

Друга работа,ако ти си бил изневеруван не значи дека сите женски се такви...Може и машкото да изневери...Нели?Баш како што кажав во мојот пример јас...И пак ке го кажам...Мој познајник додека имаше девојка ја изневери 6 пати...(facepalm) не еднаш туку 6 пати...Ни машките ни женските не сме цвекенца...
Изневеруваме и ние и вие...Некој повеке некој помалку.Дали маж дали жена нема златна средина.Зависно до карактер...
Јас на пример додека сум била во врска сум имала илјада шанси да изневерам ама не го направив тоа...Мене за сета љубов која ја понудив ме изневери типот.Дали треба да кажам сега пак мажите се оние кои повеке изневеруваат?

• Ми се допаѓа
Реакции: TheKitten

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
123
Знам јас точно што е неверство...Ама малку отидов офф топик од темата...А дека и ние изневеруваме изневеруваме.

Друга работа,ако ти си бил изневеруван не значи дека сите женски се такви...Може и машкото да изневери...Нели?Баш како што кажав во мојот пример јас...И пак ке го кажам...Мој познајник додека имаше девојка ја изневери 6 пати...(facepalm) не еднаш туку 6 пати...Ни машките ни женските не сме цвекенца...
Изневеруваме и ние и вие...Некој повеке некој помалку.Дали маж дали жена нема златна средина.Зависно до карактер...
Јас на пример додека сум била во врска сум имала илјада шанси да изневерам ама не го направив тоа...Мене за сета љубов која ја понудив ме изневери типот.Дали треба да кажам сега пак мажите се оние кои повеке изневеруваат?
Абе викаш не мора да значи ако те изневерила една дека сите се такви, ама ептен гледам околу мене неверни жени. Бившава, ме има изневерено. Јас сум бил швалер на две што фатени, а со трета сум се мувал. Сите беа со по 2-3+ години врска. И плус, рачунај, ја не им се пуштав. Тие флертуваа со мене, тие иницираа.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Имам едно прашање на темава.
Што мислите каде почнува неверството?
И што всушност представува неверство?

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Е сега, тоа што женските имаат во просек повеќе партнери од машките на иста возраст значи дека женските изневеруваат повеќе
Извини брат,ама не си во право.Женските си фаќат дечко уште седмо/осмо одделение,а машките си фаќат женска дури после прва година.Зошто е тоа така? Бидејќи хормоните на женските побрзо се развиват,како шо викаме ни она седмо одд веќе е помомена.А каква врска има тоа со изневерувањето?Може некое девојче ќе има три дечковци за една година а да му биде верна на сите(зборувам еден во јануари,друг во март,трет во декември)а некој да има една женска за истата година а да а изневере со 5 други девојчиња.Не знам што сакаше да кажиш,ама ова што го кажа стварно нема смисла.Не знам дали тоа го мислеше или грешка се изрази,ама грешка си :)

• Ми се допаѓа
Реакции: draganaG

Just Perfect

Активен Член
3 април 2013
137
120
43
Тешко да се одреди ама да размениме мислења и аргументи?

Моето мислење:
Има една сцена во Американска Пита, првиот дел, кај што една од ликовите вика ако сакаш да дознаеш со колку женски бил еден дечко подели го бројот што ќе ти го каже со три, а ако сакаш да дознаеш со колку дечки била некоја женска помножи го бројот што ќе ти го каже со три.

И од мое искуство се покажало дека на исти години женските имаат повеќе партнери сменето од машките, збориме во просек секако. За мене тоа е индикатор дека женските се поневерни. Фактички значи дека додека некои машки се верни, нивните девојки си праат мераци со опасните типци.

btw... погледнете го ова
Мислам дека има многу вистина во оној дел кога вика: Women are basically emotionally driven: if they feel it they do it. Then they will rationalize it to themselves later. Nothing is more meaningful, or compelling to a woman than: 1) the way she feels and 2) learning more about her inner self and having emotional realizations.
Iz0odDi.jpg
:nah
Типично машко... уште пред да видам кој ја поставил темава...знаев дека се работи за машко...

Lillian

Истакнат Член
7 април 2013
198
263
163
:nah
Типично машко... уште пред да видам кој ја поставил темава...знаев дека се работи за машко...
Што беше пресудно да приметиш дека е од машко?Не е темава за фудбал.Мене ме интересира што ако по некоја долгочасовна дискусија одредиме кој изневерува повеќе?Ќе измени ли тоа нешто?Не разбирам целта на вакви теми?

• Ми се допаѓа
Реакции: The High Commander