Кој изневерува повеќе: мажите или жените?

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Не мора да биде џабе муабет ако има аргументи. Еве јас кажав зошто мислам дека жените се поневерни. Контра аргумент уште нема...
Глупавиот поглед на Анонимусот не е аргумент.
Ако претпоставиме дека тој навистина го прави тоа што го пишува, не е ништо повеќе од обичен сељак.
Да расчистиме - многу жени ќе изневерат, свесно и своеволно, не мораат да бидат манипулирани.
Манипулациите од страна на мажот не се со цел да легне некоја (не ме заебавај, кој денес апстинира?), туку за да си го нахрани егото, колку е тој ,,опасен,,.

Не изневеруваат жените повеќе, ниту мажите.
А и уште една битна разлика - жена ќе те изневери, најчесто, ако и згрешиш. Затоа што емотивно изневерува. Не изневерува за секс.
Мажот изневерува, па, за да испразни тестиси. :)

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Нема везе. Јас мислам дека изневеруваат пред се зошто тоа им е во гените. Едноставно, кога некоја млада згодна ќе ти се шета во видокруг се активира она премордијалното во нас: еве слободна женка, изгледа плодно хахахахахахаха, lets get busy!
Јок.
Не сте вие толку примитивни суштества колку што сакате да бидете, затоа што тоа ви е во полза.
Колку што мажите сакаат секс, толку сакаат и жените. Мит е дека мажите сакаат повеќе секс од жените.

Одамна човекот престана да има секс заради плодност, и всушност, кај многу малку видови е познат сексот за задоволство.
Најголем дел од животните се парат, не уживаат во сексот. Не постои оргазам во права смисла на зборот кај нив :)

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Не, очигледно околу мене сум ги имал погрешните жени. Дај запознај ме со тие твои другарки :p
Или тие жени едноставно не ти зборуваат за својот сексуален живот.
Океј е, и јас не зборувам секому што правам во кревет, на под, во лифт......:x

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
123
Глупавиот поглед на Анонимусот не е аргумент.
Ако претпоставиме дека тој навистина го прави тоа што го пишува, не е ништо повеќе од обичен сељак.
Да расчистиме - многу жени ќе изневерат, свесно и своеволно, не мораат да бидат манипулирани.
Манипулациите од страна на мажот не се со цел да легне некоја (не ме заебавај, кој денес апстинира?), туку за да си го нахрани егото, колку е тој ,,опасен,,.

Не изневеруваат жените повеќе, ниту мажите.
А и уште една битна разлика - жена ќе те изневери, најчесто, ако и згрешиш. Затоа што емотивно изневерува. Не изневерува за секс.
Мажот изневерува, па, за да испразни тестиси. :)

Јок.
Не сте вие толку примитивни суштества колку што сакате да бидете, затоа што тоа ви е во полза.
Колку што мажите сакаат секс, толку сакаат и жените. Мит е дека мажите сакаат повеќе секс од жените.

Одамна човекот престана да има секс заради плодност, и всушност, кај многу малку видови е познат сексот за задоволство.
Најголем дел од животните се парат, не уживаат во сексот. Не постои оргазам во права смисла на зборот кај нив :)
Еднаш е за да си го нахрани егото, еднаш е колку да се олесни... Не знам више....

Ај некое машко што изневерило да се јави да каже која му била мотивацијата!

Од она што јас го гледам, слушам и чувствувам, причина може да биде: сексуална привлечност/желба да се има таа што се посакува, досада....
Ова се главните причини.

Ќе се согласам со тебе дека жените изневеруваат поради емотивни причини. И јас сум под тој впечаток.

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Изневеруваат тие што немаат мозок.

Секој човек на кого малку му фаќа главата, ќе го цени тоа што го има, ќе го сака и нема ни на крај памет да му/и текне да замине кај друг. Нема ни да сака, нема да чувствува потреба. А тие кукавиците, што од една страна сакаат да се во врска, им е страв да се сами а одат и изневеруваат со други оти немаат нешто во сопствената врска не се ни вредни за коментирање.

Накратко, во пирамидата на најретардирани луѓе, овие изневерувачиве ми се на врвот. Мажи, жени, сеедно.
Едните од потреба, другите од емоционалност, жими лактово.Неверство е неверство и боли. Ти која сакаш причина имај ја, си го повредил партнерот што не може повеќе и автоматски не си човек ниту вреден за коментирање.

• Ми се допаѓа
Реакции: Just Perfect

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
123
Изневеруваат тие што немаат мозок.

Секој човек на кого малку му фаќа главата, ќе го цени тоа што го има, ќе го сака и нема ни на крај памет да му/и текне да замине кај друг. Нема ни да сака, нема да чувствува потреба. А тие кукавиците, што од една страна сакаат да се во врска, им е страв да се сами а одат и изневеруваат со други оти немаат нешто во сопствената врска не се ни вредни за коментирање.

Накратко, во пирамидата на најретардирани луѓе, овие изневерувачиве ми се на врвот. Мажи, жени, сеедно.
Едните од потреба, другите од емоционалност, жими лактово.Неверство е неверство и боли. Ти која сакаш причина имај ја, си го повредил партнерот што не може повеќе и автоматски не си човек ниту вреден за коментирање.
Јас сум под впечаток дека оние „жички“ во мозокот што останале од нашата еволуциска историја на моменти преземаат контрола со нашите акции и го засенуваат разумот. Кога ќе ти дојде, кога ќе се чувствуаш така... не размислуваш рационално, не си способна за тоа.

Неверството, и кај мажите и кај жените, е фактички резултат на слабост, на неуспех да се исконтролираме.

• Ми се допаѓа
Реакции: TheKitten

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Како да не. Глупости во боја. Јас партнерот си го сакам од дното на душата, претходно сум имала и други врски, никогаш, ама никогаш не сум ни помислила да заминам кај друг. Тоа може некој да си бара утеха во анатомијата на мозкот за сопствената кукавичност, и да криви еволуција, тератогени фактори, УВ зраци, и кој ли не враг за да си се оправда. Али фактите си се факти. Изневеруваат само слабаците, оние кои Мелпомена милува педери по душа да ги вика.

• Ми се допаѓа
Реакции: Just Perfect

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Тоа дека машкото изневеруе за пунење его е ноторна глупост.

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
123
Како да не. Глупости во боја. Јас партнерот си го сакам од дното на душата, претходно сум имала и други врски, никогаш, ама никогаш не сум ни помислила да заминам кај друг. Тоа може некој да си бара утеха во анатомијата на мозкот за сопствената кукавичност, и да криви еволуција, тератогени фактори, УВ зраци, и кој ли не враг за да си се оправда. Али фактите си се факти. Изневеруваат само слабаците, оние кои Мелпомена милува педери по душа да ги вика.
Тоа беше и мојот заклучок. Тие што се не се доволно силни да победат во битката помеѓу разумот и чувствата во моментот, тоа се тие слабаци за кои збориме.

И не знам зошто одбиваш да признаеш дека изневерувањето не е баш сосема разумна или мотивирана или контролирана од разумот појава.

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Еднаш е за да си го нахрани егото, еднаш е колку да се олесни... Не знам више....

Ај некое машко што изневерило да се јави да каже која му била мотивацијата!

Од она што јас го гледам, слушам и чувствувам, причина може да биде: сексуална привлечност/желба да се има таа што се посакува, досада....
Ова се главните причини.

Ќе се согласам со тебе дека жените изневеруваат поради емотивни причини. И јас сум под тој впечаток.

Мажите се визуелни суштества. Дапс, гледаат по женски задници постојано. Тоа не ги прави напалени несротливи животињи.
А посебно имаат потреба да бидат по нечија женска закрила, цел живот.
Ако се на било кој начин одбиени од женската особа покрај нив, или се почувствуваат помалку вредни, ќе пробаат на секој можен начин да си ја повратат самодовербата и тоа најлесно ќе го направат преку станување ,,алфа мажјак,, кај некоја сосема шеснаеста, небитна особа.
Се подразбира празнење тестиси, знаеш, жена и без оргазам ќе преживее во целибат, мажот и да не сака, ќе испразни тестиси во сон. Тоа е тоа, изборот е десанка, леванка или жена.
Но, самиот чин на изневерување, кај повеќето мажи е од его билдинг причини. Ако тој се почувствува инфериорен во однос на жената.

Ако јас имам дечко, ама немам секс со него, зошто би ме чудело едноставно да ,,празни,, тестиси некаде?
Но од друга страна, имам дечко, имам секс со него, ама тој ме изневерува - изгледа се осеќа недоволно алфа покрај мене?

Обиди се да ми ја сфатиш поентата :) It makes sense, I promise.

Може некој да биде најзгоден на свет, ама ич за око да не ми се фати.
Жените паѓаат на муабет.
Е сега, секоја сака различен муабет.

• Ми се допаѓа
Реакции: Redhead