До сега немам одено на одмор преку агенција, само за превоз до Солун и до Бугарија на одмор. Почесто одам со Лени Травел (спроти бикот на ул. Македонија) до Солун и до некаде сум задоволен. Само еднаш ми се има појавено кондуктерка (над 70 години беше) бабиште и ни два збора не кажа. Само не оставија и ај чао пријатно. Нит на микрофон да каже во колку часот да се чекаме, ништо не кажа. И после ми излегоа некои проблеми заради неа. Па едвај ја решив ситуацијата.
А за Бугарија бев со една агенција (не ми текнува име) се наоѓа исто така во близина на бикот (поточно меѓу лени травел и Рамстор, во уличката на лево кон Рамстор кога идете од Лени Травел). Е сега автобусите не беа лоши, но не беа ни добри. Средина. Но најголемиот број на патниците како и јас, имавме проблем со возачот. Дрзок, невоспитан.......и што ли уште не. И со мене се скара заради тоа што го спуштив столчето да си подлегнам и ми вика не е дозволено да се спуштаат столчињата. А и доста други караници имаше не само со мене туку и со други патници. (еден покрупен, поцрн тен малку, кој бил преку таа агенција може и го видел)
Иначе не практикувам да уплаќам преку агенции, туку во сопствена режија. (само пат преку агенција) Или освен за некоја подалечна дестинација би уплатил преку агенција.