Карти

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,375
7,071
1,183
Некој да знае војна да игра?
Јас знам, картите се делат на пола помегу двајцата играчи или повеќе. Еден по еден фрлаар по една карта чија карта е најголема зема тој, а доколку се исти картите е војна и се ставаат по 3 карти и 4та се отвара и чија карта е поголема играчот ги собира сите карти..
 

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,279
2,353
113
Софија
Јас знам, картите се делат на пола помегу двајцата играчи или повеќе. Еден по еден фрлаар по една карта чија карта е најголема зема тој, а доколку се исти картите е војна и се ставаат по 3 карти и 4та се отвара и чија карта е поголема играчот ги собира сите карти..

А на крај како се гледа кој е победник, тој што има повеќе карти така? Сум ја играл порано и се ми е заборавено.
 

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,375
7,071
1,183
А на крај како се гледа кој е победник, тој што има повеќе карти така? Сум ја играл порано и се ми е заборавено.
Јас порано повеќе играв, сега не. Победник мислам дека тој со повеќе карти.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Marick14

Slims

Активен Член
19 април 2012
192
177
43
Победник треба да биде оној кој ќе ги собере сите карти.
Ама бидејќи треба долго време за да се постигне тоа, најчесто играта се прекинува пред време, кога ќе ни здосади или некој ќе се предаде, и за победник се смета оној со најголем број на карти.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Selma

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,391
9,099
1,683
Кушкундалево
DarkPassenger
Такви Уно карти кај нас не знам дали има воопшто. Досега не сум видел никој да игра. Јас имам еден дек од Канада со објаснување и сето тоа, ама некако многу ме потсеќа на макао со обичниве карти.

Да имам доволно пари би земал меџик карти и би си склопил неколку декови.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: $3Я3|\||)&p&†Y

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,084
7,013
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
DarkPassenger
Такви Уно карти кај нас не знам дали има воопшто. Досега не сум видел никој да игра. Јас имам еден дек од Канада со објаснување и сето тоа, ама некако многу ме потсеќа на макао со обичниве карти.

Да имам доволно пари би земал меџик карти и би си склопил неколку декови.

И јас немам видено тука, мене од америките ми се. Иначе да, поентата на играта е истата со на макао.

Имам другар со над 10 декови меџик карти, а јас му ги користам за инспирација и вежбање за цртање, за играње никако да сфатам како.