Калкулатор за Индекс на телесната тежина (BMI)

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Индексот на телесната тежина или BMI за многу луѓе е нов поим. Меѓутоа BMI се покажал како добар показател во мерењата кои ги спроведуваат лекарите и истражувачите на покачената телесна тежина.

BMI користи математичка формула која ги доведува во однос висината и тежината на поединецот или попрецизно преставува тежина ( во кг.) поделена со висина ( изразена во метри на квадрат).
Значи BMI = kg/m2.

Значи со оваа апликација ќе може да го пресметате вашето BMI.

Индекси, нивно значење и степен на ризик од болести.

18.5 или помалку, потхранетост.
18.5 - 24.9 нормален
25 - 29.9 покачена тежина со покачен ризик од болести
30 - 34.9 гојазност со голем ризик од болести
35 - 39.9 гојазност со многу голем ризик од болести
40 и нагоре - екстремна гојазност и екстремно висок ризик од болести.
 

Прикачувања

  • ProjectWeightLoss.com_Calculator_v2.0.zip
    528.1 KB · Прегледи: 212

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
431
886
1,103
Да му дадам на некого добри 26 кила за да фатам граница од 25 БМИ сака ? :)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: True_Blood