Како да се излечи скршено срце?

Nightmare_f

Истакнат Член
19 февруари 2012
1,359
2,207
423
Дома пред Пц
јап :angel од искуство.
секоја друга наредна "љубов" што ќе ја најдеме, ќе гледаме да биде барем по нешто слична на онаа вистинската што сме ја имале..секогаш ќе бараме некои сличности кои ќе не потсеќаат баш на таа особа...

She

Истакнат Член
17 февруари 2012
301
569
393
Ова ќе биде сигурно надвор од темата и ваљда ќе биде избришано кога надлежните ќе го видат, ама сакам да си си се изјаснам :D N|ghtmare_f воопшто не се согласувам зашто не си во право. :)
Човек може да сака мал милион пати, во различни периоди од животот, на различни начини. Љубов не е еднакво на заљубеност, тоа ти е ваљда јасно. И секоја личност може да ти остави некоја лузна, печат, (не)убаво сеќавање, ама само толку.

Кога видам ваква фраза коса ми се дига и доџе ми да вриснем.
Не знам колкава си, ама биди сигурна дека со годините ќе го смениш мислењето :) Ако во секој нареден бараш сличности од бившиот значи не си го преболела.

• Ми се допаѓа
Реакции: True_Blood and cece17

Nightmare_f

Истакнат Член
19 февруари 2012
1,359
2,207
423
Дома пред Пц
па токму тоа и го реков...дека некој кого си го сакал а не си можел да бидеш со него...како што е погоре темата...
едноставно колку и да сакаш да го заборавиш нема да можеш...затоа што еднаш се љуби вистински а сите други се копии.
значи вистинската љубов не се преболува...таа живее вечно у нас...(осеќам дека навлегувам у филозофија а нејќам,затоа и никогаш не дискутирам на овие теми)

имам мн да пишувам на темава...ама знам дека сето ова ќе биде избришано па затоа не се ни трудам...останувам на моето...само еднаш се сака.

и ова со годините...над 25 сум...и многу години ми требаа за да го сватам баш тоа...што го напишав пред малку...да не се повторувам пак...

kike

Нов член
18 март 2012
1
1
1
31
ми се има случено да му признаам на еден љубов и од тогаш уште еднаш нема шанса ... толку беше идиот што после си ја крена цената и дупло си се плаќаше во љубовта .. :unsure:gjavol

• Ми се допаѓа
Реакции: Rosana

hitbyaplane

Нов член
7 април 2012
14
5
3
мене ми се случи тоа и мислам дека единствен лек е времето.Времето лечи се !!!Колку и да се обидуваш да направиш други работи во врска со тоа не помага.

• Ми се допаѓа
Реакции: Rosana