Како да се излечи скршено срце?

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Да се заљубам пак?! Фала не ! Не сакам пак да страдам !

• Ми се допаѓа
Реакции: Caci

AnneBoleyn

Активен Член
14 февруари 2012
144
193
43
In Chuck Bass' bedroom
Scars31
100 % си сигурна дека ќе страдаш? А што ако се заљубиш во некого што ќе те направи најсреќна на свет?
Во ситуацијава не можеш ништо да загубиш (веќе страдаш) може само да добиеш. ;)

Се страда само од невозвратена љубов, барем јас така мислам.
Ако е возвратена, има и проблеми, не викам не, ама се се решава.
А и уосталом, ако се добива се лесно, не е интересно..

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Ne misli kolku si ljubela ,I deka ljubovta E se sto ti e potrebno... Така ли? :pomos

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Се` е до човекот. ИСкрено ако те одбил на фин начин, идеш даље со животот. Сите сме биле повредени. Работата е што понатака. Па рецимо би ги разделил работиве на неколку епохи.
Епоха на исплачување. Го плачеш и се молиш да не е вистина. Ама јбг, вистина е.
Епоха на негирањето. Имаш желба да се вратат стварите како што беа, ама не иде.
Епоха на затворањето на сам/а себе. И покрај тоа што си сам/а не дозволуваш да допре некоја нова личност во душата. Иако веќе имаш сфатено дека многу е тешко да се врати стариот.
Епоха на реализација. Сфаќаш комплетно дека нема никогаш повеќе да го/ја видиш. Со тоа оди и операцијата на барање нов.

Се` ова зависи од личноста колку е силна, вољна да смени во себе. Но факт е дека после еден ваков удар следниот е далеку поподнослив.
И да... враќање кај бивши - едноставно проблеми. Нема напредок во изградување на сам/а себе. А и на личноста и` покажуваш всушност колку с лабилен/на за да он/а го искористи тоа како слабост за манипулација.

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Се` е до човекот. ИСкрено ако те одбил на фин начин, идеш даље со животот. Сите сме биле повредени. Работата е што понатака. Па рецимо би ги разделил работиве на неколку епохи.
Епоха на исплачување. Го плачеш и се молиш да не е вистина. Ама јбг, вистина е.
Епоха на негирањето. Имаш желба да се вратат стварите како што беа, ама не иде.
Епоха на затворањето на сам/а себе. И покрај тоа што си сам/а не дозволуваш да допре некоја нова личност во душата. Иако веќе имаш сфатено дека многу е тешко да се врати стариот.
Епоха на реализација. Сфаќаш комплетно дека нема никогаш повеќе да го/ја видиш. Со тоа оди и операцијата на барање нов.

Се` ова зависи од личноста колку е силна, вољна да смени во себе. Но факт е дека после еден ваков удар следниот е далеку поподнослив.
И да... враќање кај бивши - едноставно проблеми. Нема напредок во изградување на сам/а себе. А и на личноста и` покажуваш всушност колку с лабилен/на за да он/а го искористи тоа како слабост за манипулација.

во право си за се ! ама преболо е многу тежок кога веќе е влезен под кожа што се вика !:place

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Знаеш еднаш Coldplay пееја every teardrop is a waterfall. Се` додека се самосожалуваш и сметаш дека нема лево десно, навистина нема лево десно. Нормално е да биде многу тешко, после се` имаш вложено многу време, емоции, желба. Но сфати го ова вака... Ако некад си напраила да се чувствуваш така, сигурно постои и повторно. Само треба време. И тотална изолираност од она што некогаш побудувало среќа, сеа болка.

She

Истакнат Член
17 февруари 2012
301
569
393
Подобро да ми каже дека не може да ми ги возврати чувствата, отколку како што кажа True_Blood после неколку оргазми да ме шутне.
Ми се има случено да ме остават ама после неколку месеци се смиривме. Е тој период на скршено срце, како што велиш ти ми беше од страна гледано, еден од подобрите. Здраво плачење, пумпање со книги, излегување што е можно повеќе тоа е мојата терапија.

Тој период мислам дека станав поблиска со другарките од кога и да е. Многу, многу шетавме. Исто многу зборувавме. Кога не бев со нив пак плачев ама поретко, читав, готвев, чистев ко луда. :)

Не го земај тоа толку трагично, занимавај се со многу други работи кои ќе ти го одземат вниманието, пример спортувај. Вистинската љубов се појавува кога најмалку ќе очекуваш ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars31

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Подобро да ми каже дека не може да ми ги возврати чувствата, отколку како што кажа True_Blood после неколку оргазми да ме шутне.
Ми се има случено да ме остават ама после неколку месеци се смиривме. Е тој период на скршено срце, како што велиш ти ми беше од страна гледано, еден од подобрите. Здраво плачење, пумпање со книги, излегување што е можно повеќе тоа е мојата терапија.

Тој период мислам дека станав поблиска со другарките од кога и да е. Многу, многу шетавме. Исто многу зборувавме. Кога не бев со нив пак плачев ама поретко, читав, готвев, чистев ко луда. :)

Не го земај тоа толку трагично, занимавај се со многу други работи кои ќе ти го одземат вниманието, пример спортувај. Вистинската љубов се појавува кога најмалку ќе очекуваш ;)

Болдот - шутирањето и изигравањето на дроља/говедо, им го посакувам на ттаквите личности да им се врати. Емоционално искористување ме пизди до таа мера ако некој мој близок страда, спремен сум да одмаздувам.

• Ми се допаѓа
Реакции: She and Scars31

Nemirna.

Активен Член
14 февруари 2012
116
84
28
Ако сакам некого, му признаам и не е со мене. Значи невозвратена љубов? Ништо страшно. Ако не ме сака он, ќе ме сака друг. Други видови на љубов повеќе болат... На пример забранета ? Сакаш а нејќеш ради некои причини? Самата си забрануваш... Заради разлика во години, а во некои случаи заради тоа што гордоста не ти дозволува? Е тоа боли повеќе од една невозвратена љубов. Боли кога до вчера бившиот ти беше се, а сега треба да го гледаш со "пријателски" очи. Боли љубовта, но никогаш не сум дозволила да ме докрајчи... пријателството повеќе ме повредувало :)
Како ќе исчезне таа болка? Со занимавање со други работи, со дружење, смеење, можеби со некој нов. На почетокот ќе биде болно, позади секоја насмевка ќе се сетиш на личноста и ќе почне да те јаде одвнатре, како да ти маваат боксови во срце :rolleyes Но, се тоа ќе помине. Ништо страшно :D

• Ми се допаѓа
Реакции: sweetgirl