По социјални мрежи, сигурно не на игранки како што се запознавале баба ми и дедо ми. 

Една пријателка од фејс, се запознала со еден наркоман, од Драчево, воопшто значи не се ни прашале кој се, што се, веднаш луѓето се легнаа од прв састанак, навака-натака, едно три, четири пати... Само за тој чин се гледаа. И послем стравуваше да не останала бремена. Ни раскажуваше меѓу часови, и плус отишла да провери да не е ХИВ позитивна. И не сме се вишле од тогаш, да видам резултатите какви испаднаа. 
Не ми се верува дека без кондом се работела со некого што едвај го знае па уште и наркоман ццц. А бре деца не се играјте. Да се надеваме дека резултатите излегле позитивни и дека не е ХИВ позитивна туку негативна. Опасно ги издриблав зборовиве.И не сме се вишле од тогаш, да видам резултатите какви испаднаа.![]()

Денеска запознавањето оди претежно преку социјални мрежи, форуми итн. Нема подобар начин да запознаеш некого од интернетот, но да знаеш со кого пишуваш, а не вака по форуми немаш појма со кого пишуваш љубовни романи.
Би рекол Фејсбук и Твитер се класика за денешното запознавање кај младите. Многу поретко во дискотека или кафич иако има и тоа. На транс журка исто така може да се дојде до екстаза и запознавање. 
со мм се запознав у средното каде учевме двајцата , само он дојде од втора година ја од почеток си учев таму
инаку најчесто се запознаваат на фб и слични социјални мрежи . Ја не би прифатила состанок на слепо , како примерот погоре
штознам , разни манијачишта има
сум имала разно разни понуди за состанок со луѓе од фб , ама сум пишувала , ај ќе биде
на св . Никад