За да те сакаат мажите/жените најважно е да си...

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Да си кажам ја,едно е моето мислење,а друга е реалноста. Пошто ја порано мислев дека за да ме засака одредена девојка треба да сум пријателски настроен,да знам да ја сослушам,да ја советувам,да се грижам за неа,да не ја напињам,да бидам до некаде џентлмен и се тоа,додека после баеги friendzone-ови сфатив дека у тоа не лежи фората,а скоро сите тие се бафтаа/идеа со некои клошаришта што си играа к*рташак со нив. Не дека во мене нешто многу се промени,но можеби се промени малку мојот пристап кон сето тоа.
Инаку,мислам дека секое машко треба да поседува машкост пред се,значи да биде авторитет,а под авторитет не подразбирам намќор шутрак што мава жена со камшик,туку чисто машко што на одредени ствари се слуша себеси и кажува јасно не. Треба да поседува смисла за хумор,језда често таквите ризикуваат да бидат ставени у ред кловнови и забављачи наместо дечковци. Треба да знае да почитува,да биде самоуверен,да знае да игра "ластик" (да биде оладен понекогаш и да ја натера девојката да не се чувствува како цел тој бран да е пројден,и обратно),и треба да биде свој,како што рече parvati.
За момичките,убао би било да се прибрани,да се флексибилни(да не се расправаат околу банални ствари као компјутерски игри,фудбалски мечеви,излагања со другари,освен ако не се премногу,а убаво би било и тие да пројават некој интерес околу тие теми),да имаат исто така одреден степен на смисла за хумор и да знаат да сфатат шала,љубомората да не им оди на граница на опсесивност и по можност готвењето да не го сфаќаат како служење и себеси да се гледаат како слуги на шовинистички свињи :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Сара.13 and Реми

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Ве читам, и повторно ќе напоменам - се работи за сакање што спаѓа во категоријата „љубов и секс“, а не за она сакање другари, другарки, пријатели, пријателки, познаници, познанички... Има разлика од сакање до сакање... :)
Некако повеќето од вас со одговорите кажавте општо што е потребно за еден човек да биде сакан, или подобро кажано, почитуван, и испаѓа дека 90% од вас негувате филантропски филозофии и идеализирате на секој чекор... Да бевме сите такви, немаше да живееме во вака „чудесна“ земја... :giggle
И да, дури и да ги поседуваат луѓето сите идеални карактеристики што ги набројавте, нема да ме разубедите во тврдењето дека доколку физички не постои барем минимална хемија, нема ама баш ништо посериозно да се случи... Оставете го тоа за бајките. :) Не за џабе постои фамозната friendzone, каде најчесто се наоѓаат луѓе кои во карактерот ни одговараат, но во изгледот фали она мало нешто... :giggle

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Да има буен.... карактер.
Да има зацврстен... карактер.
Да знае карактерно да се прикаже... во кревет.

Шега на страна, као што спомна 2 пати Nighty за да имаш нешто со некој/а повеќе, треба да бидеш повеќе од себе. Значи тоа понекогаш да прифаќаш она што тој/таа налага, да бидеш фатен на пик со тоа што ќе прикажеш што тој/таа сака да види со мала доза на желба да има и за друг пат. Е сеа она што сака да види/ да добие е субјективно. Но начинот е тој. Да додадам дека физикусот е клучен за првите средби.

Coelho

Староседелец
2 април 2012
287
493
663
Скопје
Самодовербата игра огромна улога.

Без разлика на тоа колку си привлечен или колку твојот карактер е одличен, ако немаш самодоверба тогаш џабе е. Мислам дека никој не сака дечко или девојка кој/а постојано се потценува себе си, кој/а не може да прифати убав збор, комплимент, и некој кој е постојано воздржан бидејќи нема доволно доверба во себе да го прави тоа што сака.

Покрај тоа, тука се нели карактерот и надворешниот изглед. Надворешниот изглед за физичка привлечност, за здрав и добар секс. Сметам дека без физичка привлечност врската нема никакви шанси да опстои или да се развива. А за карактерот нема потреба да објаснувам.

Како и да е, мислам дека нема еден одговор за прашањето во насловот. Или пак правилен. Колку и да е клише ова што ќе го кажам, пак станува збор за личен избор. Личен избор во однос на тоа што и каков е всушност тој добар карактер и што значи кога ни е некој физички привлечен.

Во секој случај, ништо без самодоверба.

AnaMi

Полноправен Член
4 октомври 2012
65
84
18
Сопред мене мислам дека најбитно е прво физички да се привлечат еден со друг, послем искреноста и харизмата во луѓето е битна, кој како се однесува во различни ситуации...Пред се главно е да не се праправаме дека сме некои други, треба да бидеме свои,тие што навистина сме....;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Rosana

elizabetta

Истакнат Член
8 септември 2012
236
382
63
Најважно е да си...
.......................................тој што си ; )
без маске, без глумење, какф такф си, битно да си искрен и поштен, паа ако ву се засфиѓаш на спротивну страну значи стфарно си ву се засфиѓаја
Например џабе некој ако глуми харизму или смислу за хумор, џабе некој ако фршти сс муабети а у сфе тој да нема смисла
И пред сфе треа да знаеш да цениш, да поштуеш, да умеш да поступиш у праф момент на праф начин !
Убаво кажано. Се согласувам со парвати.

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Да си биде она што е природна, отворена, искрена, да не глуми лудило зашто кога и да е маската ќе падне...едноставно мажите сакаат цел пакет ...да изгледаш добро, да си домаќинка, да си му пријателка, добра мајка (ако имате деца) и се разбира најважното к***а в кревет.Е тоа е тоа што сакаат мажите.:D