Можеш да ги игнорираш и да се преправаш дека си независен. Ама не е баш така, нели?
Зошто да се преправаѓ дека си независен кога можеш да бидеш
И колку време помина во таа природа која нема допирна точка со цивилизација? Зошто се врати во глупавата цивилизација? И зошто ме напаѓаш и навредуваш со такви обвинувања? Кои се тие “такви ко вас“? Ме нарекуваш спремна за убивање и масакрирање....
Така ве /те нареков бидејки и си таква. Зарем не го краш прасенцето за ручек подоцна? .. или Телешкото мевце со праз ?
Тоа не е убивање? Ти и таквите ко тебе би убиле човек како мене ако направам нешто контра вас (како пред цел клас го наречам вашиот син за крадец) ..
Доволно време помина за да сфатам дека ова е трагедија што го живееме .. и се вратив поради тоа што не ме учеле за природата ниту ме родиле таму. Ме родиле во цивилизацијата од која малку по малку треба да се оттргаш. Не останав таму засекогаш бидејки (од наједноставното ке почнам) гаките и блузите ми се во цивилизацијата, бидејки брат ми и другарите ми се во цивилизацијата, бидејки треба да оттргнам и други живи битија заглавени во овој терор тука ..
Кога сето тоа ке го завршам а притоа најдам и уште некој како мене што не може да го поднесе таквите ко тебе, тогаш би се тргнал.
Сега би сакал да одговорам на твоето следно прашање (за кое знам дека ке го има, и тоа ке биде толку површно) но не можам да го предвидам.