Европско Првенство Кошарка - Словенија 2013

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
А колку е стар тој? Финциве иначе баш борбено играат и шутираат само од сигурни позиции.

37 мислам, играл во НБА во 2000-та во некој клуб, ама слаба минутажа имал, легенда на нордиската кошарка :D

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Шо се деси, квалитетот на евро кошарката е на најниско ниво, веројатно од времето кога фрлале слободни со `меѓу нозе` стил....
Еве Мотола ги гази грците, за оние кои незнаат тој е кошаркар од Финска кој играл во НБА пред 37 години... Финска !!!
Абе ајде, уште нероден и у НБА играл? Чудно. Веројатно тренирал 7 месеци во стомакот на мајка му. :rofl
После од 17:45 Хрватска и Чешка играат за последното трето место,кој ќе изгуби си оди дома.Од групата А најверојатно Велика Британија,Германија и Израел ќе си одат дома,Белгија и да изгуби пак ќе има подобар скор од другите и ќе биде трета.Значи Русија,Турција,Германија,Велика Британија од позвучните репрезентации си одат дома.Еве сега и ние изгубивме 76:66 значи и ние куферите и дома,ама добро барем ги заебавме Босанците,сега они немаат шанси за понатаму.
Велика Британија е меѓу позвучните кои ќе си ги пакуваат куферите? :frantic Јас колку што сум запознат Британија е позната само по најновите трачеви за нејзините принцови и принцези, во кошарката и тоа како не е позната. Чудо е и што добија 2 натпревари. Јас би ги ставил и нашите во позвучните имиња кои ќе си заминат, откако пред 2 години играа за бронза.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Абе ајде, уште нероден и у НБА играл? Чудно. Веројатно тренирал 7 месеци во стомакот на мајка му. :rofl

Велика Британија е меѓу позвучните кои ќе си ги пакуваат куферите? :frantic Јас колку што сум запознат Британија е позната само по најновите трачеви за нејзините принцови и принцези, во кошарката и тоа како не е позната. Чудо е и што добија 2 натпревари. Јас би ги ставил и нашите во позвучните имиња кои ќе си заминат, откако пред 2 години играа за бронза.

Тоа се вика хипербола, аман. :) Знам дека нема 74 години и дека не играл пред 37 години во НБА. Пооооооо.............

Иначе Финска ја масакрира Грција......:rofl
Британија ќе биде подобро пласирана од гоцевата раса на ова ЕП па ти види сеа...:rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: alba

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Нас ќе ни беше доволно да играа како што знаат а не да се откажат уште по поразот од Црна Гора каде што самите се доведоа до тоа да бркаат резултат на крај.Имаа шанса ако ја поминеа групата да играат со послаби противници и да направат пак успех како во 2011.Затоа подобро е да се почне од почеток и да си чекаме 20тина години додека излезат некои добри играчи од младинскиве лиги и да направат пак таков успех ако не и повеќе,а Антич,Самарџиски и компанија слободно нека си играат каде сакаат ама за репрезентација подобро е да не играат.Видовме Брчков како играше тие 2-3 минути што го стави.

• Ми се допаѓа
Реакции: alba

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Тоа се вика хипербола, аман. :) Знам дека нема 74 години и дека не играл пред 37 години во НБА. Пооооооо.............

Иначе Финска ја масакрира Грција......:rofl
Британија ќе биде подобро пласирана од гоцевата раса на ова ЕП па ти види сеа...:rofl
Абе на ова квази првенство ако гледаме и една Грција или Босна ќе биде пред нас, па види сега каков е квалитетот.
И не знам што толку ве чуди тоа што Финска ја крши Грција. И пред 2 години Финците беа добра екипа, со нас беа во групата и до 10-то место стасаа. Годинава како што нема квалитет првенството може и до 5-то да догураат.

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Нас ќе ни беше доволно да играа како што знаат а не да се откажат уште по поразот од Црна Гора каде што самите се доведоа до тоа да бркаат резултат на крај.Имаа шанса ако ја поминеа групата да играат со послаби противници и да направат пак успех како во 2011.Затоа подобро е да се почне од почеток и да си чекаме 20тина години додека излезат некои добри играчи од младинскиве лиги и да направат пак таков успех ако не и повеќе,а Антич,Самарџиски и компанија слободно нека си играат каде сакаат ама за репрезентација подобро е да не играат.Видовме Брчков како играше тие 2-3 минути што го стави.

Не знам како не си бил на местото на Пипан (think)

• Ми се допаѓа
Реакции: МиГ 21

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Абе на ова квази првенство ако гледаме и една Грција или Босна ќе биде пред нас, па види сега каков е квалитетот.
И не знам што толку ве чуди тоа што Финска ја крши Грција. И пред 2 години Финците беа добра екипа, со нас беа во групата и до 10-то место стасаа. Годинава како што нема квалитет првенството може и до 5-то да догураат.

Е па тоа... не е работата што Финска е нешто подобра туку што останатите стануваат послаби, не само 5-то мене не ме чуди и медал да земат :rofl

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Не знам како не си бил на местото на Пипан (think)

Пошто Пипан нели.........мамица расплака на ЕП :rofl
Исто ќе беше и кукла од излог да имаше на клупа и играчите сами да се организираа....1-4 или 0-5 скор...клоус инаф.

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Пошто Пипан нели.........мамица расплака на ЕП :rofl
Исто ќе беше и кукла од излог да имаше на клупа и играчите сами да се организираа....1-4 или 0-5 скор...клоус инаф.

И сга треба нов црнец со дух на антички македонец да тражиме ?:zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider