Датумот на раѓање го открива вашиот карактер

Just Perfect

Активен Член
3 април 2013
137
120
43
Ова е веќе страшно

27. Ова се видри. Среќата не ги заобиколува, но долго ја чекаат. Иако слушаат, често не го дослушнуваат соговорникот. Се исклучуваат по потреба.

Потполно точно
 

Mameha

Староседелец
9 јуни 2013
364
814
1,103
Вселената
11. Овие се како море. Неистражени и привлечни, но опасни ако ги излажете. Немојте ништо да им ветувате ако не сте во состојба да го исполните ова.

Точно :zelen
 
  • Like
Реакции: Aquarius

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
24
5. Тие се како чаша полна со мед, но под медот има вода. Да се допре до нивното срце не е едноставно, па затоа долго останувате жедни.
 

UnknownLadyDi

Нов член
8 септември 2013
4
2
3
5. Тие се како чаша полна со мед, но под медот има вода. Да се допре до нивното срце не е едноставно, па затоа долго останувате жедни.
 
  • Like
Реакции: Harmonija

alba

Староседелец
15 март 2012
1,426
2,014
1,123
Проверете дали ќе се пронајдете себе си:
27. Ова се видри. Среќата не ги заобиколува, но долго ја чекаат. Иако слушаат, често не го дослушнуваат соговорникот. Се исклучуваат по потреба.
Овде само за исклучувањето е точно исклучуеме се и без потреба :zelen
 

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
5. Тие се како чаша полна со мед, но под медот има вода. Да се допре до нивното срце не е едноставно, па затоа долго останувате жедни.

Ова многу метафорично го претставиле. Тешко дека со една речница можам да се опишам. Делумно е точно. Не сме толку недостижни иначе .)
 

Mistery :)

Истакнат Член
23 февруари 2013
145
187
143
2. Родените на втори се како карпи. Битката со нив е голема чест, но и мака. Никогаш не простуваат предавство. (y)
 

Antares

Староседелец
11 мај 2012
468
414
663
27
Pax Terra
Хахахах
25. Како коњите – малку бараат за себе, а поднесуваат многу. Прашуваат затоа што не сакаат да решат. Не ги прифаќаат ни туѓите грешки лесно.
 

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,227
3,542
1,143
Родени помеѓу 0 и 4 часот
Вие сте со тивка и смирена природа. Сакате да сонувате и да градите кули во облаци. Имате бујна фантазија, но тешко се снаоѓате во светот на физичката реалност. Родени сте како фантазер и поет, па затоа луѓето не ве разбираат. По малку сте месечар и ветрушка, имате благородна душа.
Родени помеѓу 4 и 8 часот
Вие се одликувате со итрина и склад. Упорни сте и истрајни во своите работи, особено во практичните работи. Како малку кој се снаоѓате во светот на реалноста. Тежнеете на другите да им бидете пример, да се докажувате и потврдувате.
Родени помеѓу 8 и 12 часот
Вие сте суштество полно со верба, надеж и оптимизам. Ведри сте. Секаде зрачите со несебична љубов и магнетска топлина. Чувствителни сте и продуховени. Имате склоност кон уметноста и филозофијата, ве одликуваат доблести и таленти.
Родени помеѓу 12 и 16 часот
Ведри сте, живи, орни, полни со енергија. За вас се добри практичните работи. Добар говорник сте, математичар и физичар. Но, и добар писател само ако ја насочите својата енергија во тој правец. Вие сте личност која е сестрано надарена, во многу професии и занаети може успешно да ја изразите својата креативност.
Родени помеѓу 16 и 20 часот
Вие сте со немирен дух, скитник, малку нервозни и ветрушка. Движењата ви се динамични, зборовите општи и силни, бргу мислите и работите. Сакате што е можно повеќе од животот, го сакате животот во сите свои облици и видови. Често ги менувате одлуките и ставовите, во исто време работите по неколку работи. Кој не ве познава добро, би помислил дека сте брзоплети, но вие сте свесни за сè што работите.
За родените помеѓу 20 и 24 часот
Умерени сте, упорни и истрајни на сите полиња. Тежнеете кон тоа да доминирате над работите и ситуациите. Имате склоност кон филозофијата и книжевноста, рационални сте и продуховени. Магнетски делувате на опкружувањето, авторитет сте во семејството и друштвото, помеѓу пријателите и роднините. Малку делувате самоуверено, затоа што премногу вервате во себе, затоа што сте полни со самодоверба, со животна и креативна енергија.
 
  • Like
Реакции: Mistery :)