Датумот на раѓање го открива вашиот карактер

Baronessa

Истакнат Член
13 февруари 2012
524
753
93
Los Angeles!
Проверете дали ќе се пронајдете себе си:
1. Луѓето родени на први во месецот се како шеќер и сол. Никогаш не се повлекуваат во тишина и се борат за љубовта. Не се замерувајте со нив.
2. Родените на втори се како карпи. Битката со нив е голема чест, но и мака. Никогаш не простуваат предавство.
3. Родените на трети се како камен. Опиеноста со себе често им се удира во глава. Без нив не се може, а со нив не е лесно.
4. Личностите родени на четврти се како мали кутриња. И тонат во грижи. Со нив во љубовта никогаш не сте на сигурно.
5. Тие се како чаша полна со мед, но под медот има вода. Да се допре до нивното срце не е едноставно, па затоа долго останувате жедни.
6. Родените на шести се како врани. Она што ќе го ветат, тоа и ќе го исполнат. Лесно можете да ги повредите затоа што се многу чувствителни.
7. Родените на седми се како птица во лет. Малку на небо, малку на земја. Тие се добри набљудувачи, но и забавувачи.
8. Ова се вистински актери. Долго чекаат улога, а кога ќе ја добијат, прават се како што треба. По свое.
9. Деветките се како гасеници. Можат да станат убави пеперутки, но брзо да ги снема ако не им дарувате љубов.
10. Родените на десетти имаат личност – желка. Секогаш доаѓаат до целта, и колку и да мораат да пропатуваат – ништо не им е тешко.
11. Овие се како море. Неистражени и привлечни, но опасни ако ги излажете. Немојте ништо да им ветувате ако не сте во состојба да го исполните ова.
12. Родените на 12ти се патки. Немирни од надвор, мирни од внатре. Прават добра на своја штета.
13. Тешко дофатливи. Личноста им е како коприва. Додека сакаат простуваат се – дури и неверство.
14. Четиринаесет е лавовски број. Ловат додека не уловат, но отфрлаат ако не им одговара „мирисот“. Многу се паметни.
15. Се споредуваат со кртови. Никогаш не се откажуваат. Сакаат додека не се изгорат. Се држат до стилот.
16. Родените на 16ти се како бамбусово дрво. Лесно се виткаат, но и се итри. Лесно може да им пријдете затоа што се комуникативни. Дарежливи се додека не ги изневерите.
17. Тие се како плима и осека. Многу добри, но и внимателни во одлуките. Клучот е секогаш во нивни раце.
18. Овие се како корали. Тешко се стигнува до нив, но кога ќе ги освоите, стануваат вистински украс. Од внатре горат, но не го покажуваат ова.
19. Истрајни и упорни, длабоки во духот. Оставаат траги и впечаток каде и да се појават.
20. Ова се полжави. Бараат сигурност, а би го шетале светот како авантуристи. Тешко се одлучуваат затоа што се несигурни во себе.
21. Ова е бројот на стоногалките. Необичен спој на љубовта и војната. Премногу сакаат да направат одеднаш. Се раштркуваат на сите страни, па тешко е да им најдете крај.
22. Луѓето – срни. Топли и полни со сочувство кон другите. Свесни се за своите можности и никогаш не ги пречекоруваат.
23. Тие се како гускини перја. Од една страна глатки, а со другата бодат право во срце. Често се непредвидливи.
24. Бројот на мравките. Организирани и стабилни во одлуките. Паѓаат под влијание, а работата секогаш им е на прво место.
25. Како коњите – малку бараат за себе, а поднесуваат многу. Прашуваат затоа што не сакаат да решат. Не ги прифаќаат ни туѓите грешки лесно.
26. Слонови. Чувството на припадност им е најважно. Попрво ќе премолчат напад отколку да возвратат со навреда.
27. Ова се видри. Среќата не ги заобиколува, но долго ја чекаат. Иако слушаат, често не го дослушнуваат соговорникот. Се исклучуваат по потреба.
28. Родени се како луѓе за земјата. Се борат за правда иако често губат. Активни и жестоки сакаат да го променат светот и правилата.
29. Ова се личностите како петли. Си го чуваат своето. Големи романтичари, но ова го покажуваат на дело.
30. На овој датум се родени луѓето мачки. Ненаметливи и постојани. Она што ќе го кажат – навистина и го мислат.
31. Многу се совесни и горди. Иако сакаат да зборуваат, не откриваат многу за себе.
Се пронајдовте?

Превземено од
http://www.crnobelo.com/zabava/interesno/11258-datumot-na-ragjanje-go-otkriva-vasiot-karakter
 
  • Like
Реакции: Badgirl

x3m

Активен Член
17 февруари 2012
137
169
43
Скопје
2. Родените на втори се како карпи. Битката со нив е голема чест, но и мака. Никогаш не простуваат предавство.

Па не сум толку лош бе... :(
 
  • Like
Реакции: Dee Dee

Grim Reaper

Староседелец
14 февруари 2012
326
338
1,063
Here and there
3. Родените на трети се како камен. Опиеноста со себе често им се удира во глава. Без нив не се може, а со нив не е лесно.

Аман бе, па не сум како камен.
 
  • Like
Реакции: Dee Dee

Alex M.

Староседелец
17 февруари 2012
328
523
693
London,UK
28. Родени се како луѓе за земјата. Се борат за правда иако често губат. Активни и жестоки сакаат да го променат светот и правилата.
Баш така! :mad:
 
  • Like
Реакции: Dee Dee

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,697
13,878
973
16. Родените на 16ти се како бамбусово дрво. Лесно се виткаат, но и се итри. Лесно може да им пријдете затоа што се комуникативни. Дарежливи се додека не ги изневерите.
...ај лаф бамбуз, макар и оаза : ) виткам се како шаолин, како тетратка на понављака што има само едну и не носи ташњу, девојка ми ме вика некад и лисица, итар пејо до јајца хххх, комуникативан сам како мирц, мсн, смс, бесплатни на вип, давам сфе од себе да не се изнервирам : ) хуман дечко, делу пола пола сфе сс сфите, и кд се изнервирам не сам више ја, трофазна стуја сам тк!!! .....лееееееееееееееј ама е сфе овој факинг тачно
 

Lily

Староседелец
15 февруари 2012
142
123
1,043
Скопје
25. Како коњите – малку бараат за себе, а поднесуваат многу. Прашуваат затоа што не сакаат да грешат. Не ги прифаќаат ни туѓите грешки лесно.
Точно од збор до збор:)
 
  • Like
Реакции: Dee Dee

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,192
3,931
743
11. Овие се како море. Неистражени и привлечни, но опасни ако ги излажете. Немојте ништо да им ветувате ако не сте во состојба да го исполните ова.

Жива вистина..
 
  • Like
Реакции: Dee Dee and boro

Andrea Bloodbucket

Истакнат Член
18 февруари 2012
280
328
63
3. Родените на трети се како камен. Опиеноста со себе често им се удира во глава. Без нив не се може, а со нив не е лесно.
Вистина :cool: .
 
  • Like
Реакции: Dee Dee

marjan

Истакнат Член
13 февруари 2012
489
657
93
Bitol, Bitola, Macedonia
28. Родени се како луѓе за земјата. Се борат за правда иако често губат. Активни и жестоки сакаат да го променат светот и правилата. до некаде можи е така:unsure
 
  • Like
Реакции: Dee Dee