Дали имате критериум според кој ги бирате другарите?

Emma.T

Истакнат Член
23 декември 2012
241
352
163
Немам некој посебен критериум, затоа што ако имав не знам колку пријатели ќе ми останеа на овие години. Никогаш како критериум не ми бил видот на музика, затоа што никој во моето опкружување не слуша тоа што слушам јас, и автоматски никогаш не би стекнала пријатели. Единствено што сакам е да се искрени колку што е можно повеќе и да не се дволични, затоа што преку глава ми е од таков народ, а се останато може да се среди.

• Ми се допаѓа
Реакции: $3Я3|\||)&p&†Y

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
  • Да биде кумукативен
  • Да се дружи
  • Да не биде со предрасуди
  • Да има слободно време за дружење
  • Да имаме заеднички јазик и работи
  • Малку така откачени
  • Искреност
Ваков и јас ке земам за маж и ке станам геј бе.(facepalm)

многу барате бе луге, како златна рипка желби да ви исполнува.

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183

не е ногу .. ако ти неможеш да го исполниш тоа, некој друг може.

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Критериум..маж не бираме фала богу..
Знаеме дека барем пријателите можеме колку толку да си ги одбериме но, пријател/ка како пријател, нормално ќе гледаш да ти е пријатно со него, да имаш слични мислења, ставови, допирни точки, са те смее..едноставно убаво да ти биде времето што би го поминувал со него :)
Али сега некој критериуми, како висок, низок, плав, црн....јок!
Сепак пријателот е некој за комуникација, дружење, излегување, а не за во кревет (wasntme)

• Ми се допаѓа
Реакции: WomanInRed

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183

не е ногу .. ако ти неможеш да го исполниш тоа, некој друг може.
Токму така, еве сегашниов дечко ми е таков. :svirka

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Токму така, еве сегашниов дечко ми е таков. :svirka
Вака си ги замислуваме, дечковците и девојки. Не зборам дека се далеку, али има разлика.

Не ми беше зборот за ова ти што го напиша туку сакав да кажам, дека зошто правете криетиуми, ко може утре, или во блиска иднина да се заљубиш во спротивното.
Поздрав и сакај си го дечко ти.

• Ми се допаѓа
Реакции: Selma

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Вака си ги замислуваме, дечковците и девојки. Не зборам дека се далеку, али има разлика.

Не ми беше зборот за ова ти што го напиша туку сакав да кажам, дека зошто правете криетиуми, ко може утре, или во блиска иднина да се заљубиш во спротивното.
Поздрав и сакај си го дечко ти.
Па како што велат спротивностите се привлекуваат, секако може да се направи остапка. Совршенство не постои, никој не е совршен, но секој си е совршен на свој начин. :)

И да, ќе си го сакам, уствари се сакаме. :)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Па не сум тип дај шта даш, имам критериуми за се, па и во бирањето на пријателите.
Битно ми е да имаме тука некаде исти размислувања и сличен вкус кога се работи за филмови, книги, теми за разговор и музика.
Креативна особа, со смисла за хумор, да не се занимава со трачеви и да не и биде главна опсесија животот на комшијата, добар човек, разумен, приземјен.
Никако не сакам дволични луѓе, па таквите не ни имаат место во листата на моите пријатели која е скоро празна, ама отворена за надополнување за такви луѓе ко што наброив.

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Да бидат искрени и доверливи...тие ми се најважни критериуми...