Дали ги лажете вашите родители?

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Не знам како да дефинирам, но не ги лажам, мислам. :D
Затоа што ако ме праша некое прашање кое не ми одговара, пример да не ти требаат пари, колку и во моментот да неам кеш затоа што си правел нарачки во фирма ко луд а девизи не ти се ситнат ќе и одговорам абе уживај :D
Или доколку се работи за нешто што може да ја загрижи, знам да ја излажам дека се е океј, колку и да не е.

Дејмон

Староседелец
16 февруари 2012
456
650
1,093
Unknown
За нивно добро ги лажам :)
Came here to say that. :)

Како што кажаа и погоре, најчесто за ситници и некои небитни работи. Чисто ради тоа што ако им ја кажам вистината за некои работи може сосема поинаку да ме сфатат.

Fifi

Полноправен Член
15 февруари 2012
30
40
18
32
Лажам многу малце, скоро воопшто. Немам потреба да кријам ствари од нив..

Grim Reaper

Староседелец
14 февруари 2012
326
338
1,063
Here and there
За озбилни работи никогаш!
А онака за ситници како испрашувања во школо, дали имам за учење, дали сум си дошол во 3 или 5 ги подлажнувам :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

Gabby

Полноправен Член
21 февруари 2012
61
46
18
26
Ве замолувам да ми дадете некоја идеја, т.е да ми помогнете како да ја исправам грешката!
Пред околу 1 месец тотално ја изгубив довербата кај моите родители, веќе што и да кажам тие го сметаат за лага а и во право се :Ѕ
Што да направам за тие повторно да ми веруваат? некој убав гест или пак..?

Alex M.

Староседелец
17 февруари 2012
330
523
693
London,UK
Ние не знаеме колку била голема лагата и во колкава мера си ја изгубила довербата за да ти помогнеме

Grim Reaper

Староседелец
14 февруари 2012
326
338
1,063
Here and there
Ве замолувам да ми дадете некоја идеја, т.е да ми помогнете како да ја исправам грешката!
Пред околу 1 месец тотално ја изгубив довербата кај моите родители, веќе што и да кажам тие го сметаат за лага а и во право се :Ѕ
Што да направам за тие повторно да ми веруваат? некој убав гест или пак..?

Ваква грешка е една од оние кои потешко се исправаат. Како прво требало доста да внимаваш да не ја изгубиш довербата. Ама кога веќе е така, добри гестови и нема мн да ти помогнат, ќе треба многу да се потрудиш за да ја заслужиш и повратиш довербата. Ќе ги слушаш што те советуваат и нема своеглаво да тераш. Нема да ги лажеш, ако ти речат кога одиш некаде да се вратиш до одредено време ќе го почитуваш тоа без лутење.

• Ми се допаѓа
Реакции: Bibi@ and Gabby