Дали би учествувале во шоу како Survivor?

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
2-3 пати имам гледано Survivor, еднаш јадеа некои лигави ствари - инсекти, жаби, желки, кој знае што... Од таа причина не би се пријавила, па колкава сака нека е наградата. Многу сум пребирлива за храна.
 

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
26
Куманово
Да, би учествувал, зошто да не, не ми се битни парите колку искуството и авантурата, а што се прават сојузи и некои озборувања тоа е скроз без везе. Затоа ако би одел некогаш би бил како оваа година што беше Влада. Човекот си стоеше на страна никогаш го немаше во конфликти и си победи на крајот.
 

Lovely*-*

Староседелец
27 мај 2012
230
164
1,043
33
Ohrid
kimmyqueen98.tumblr.com
Мене ако ме прашате јас многу сакам ама се плашам од пајаци и сл. ... Инаку можам да останам неколку дена без јадење ама без вода мало морген... (worried)
 

Special

Истакнат Член
22 август 2013
47
19
108
Мислам дека сите знаете какво шоу е Срвајвер и за што се работи.
Па, дали би учествувале во него?
Дали 50 000 или 100 000 евра се доволни за да се одлучите да заминете на преживување од тој тип?
Образложете ги вашите одговори.

Би учествувала со задоволство.Јас сум тип на човек што сака да доживува нови работи,да гледа различни можности па дури и да се фокусира на преживување.
Сакам да ја потикнам борбеноста во мене иако не ме напушта,да ја поттикнам на повисоко ниво,да доживеам промени едноставно физички и психички.
Не знам како кој ќе ме свати но јас би одела и за минимална сума,таму буквално секој ќе свати дека парите не играат голема улога во тие предели.Таму ќе се надминеме самите себеси.Така да доколку ми се пружи некогаш ваква можност и ако ова што сега го мислам е и тогаш истото така,може да се очекува позитивен одговор од мене. :)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Hkakashi

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Не би учествувала од причина што не би издржала ниту еден ден таму.Без вода, храна спиење по земја. Многу сакам ама знам дека не сум толку храбра.
 

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Би учествувала и цела година ако треба таман малку ќе се одморам и некое кило ќе смкнам. :) Не ми е страв т.е страв ми е но кога веќе сум таму и се борам да преживеам нема место за страв едино проблем би ми правело водата не знам да пливам :(
 

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
28
Да ама ако даваат повеќе храна и ако има убави жени на островот
 
23 јануари 2014
10
4
3
36
Овие „шоуа“ се чист пример за тоа како рогатиот може да ги изманипулира луѓето и да ги залажува заслепувајќи ги со помислата дека можат да се збогатат. Овие награди се нечесно заработени врз сметка на туѓ грб. Учествување и организирање на вакви настани е големо богохулење, а во исто време треба да послужат за пример како може рогатиот да го однесе човека во најголемите искушенија. Не подлегнувајте на такви евтини искушенија. Богатството не е во некакви награди добиени со понижување, лажење, кроење завери против некого, туку во самата душа на човека. Колку е почиста вашата душа, толку вашето богатство е поголемо.