Дали би одбрале вечен живот - бесмртност?

Дали би одбрале вечен живот?


  • Total voters
    34

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,220
1,747
253
Треба да се разјасни точно на која.! возраст би сакале вечен живот,на пр.јас би сакала вечна младост а сега како остарена за што ке ми е вечен живот!
 

Nevazna

Истакнат Член
13 април 2014
37
28
118
Не, затоа што се е како што треба да биде, доволно на начин за да изживееме најдобро што можеме,а смртта е составен и прифатен дел :)
 
  • Like
Реакции: Aristokrat

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,725
5,266
1,183
Disco
Прво треба човек да се консултира со паталци а не гаталци. Грофот од Сен Жермен, Фулканели, Каљостро, Ахасвер, Фламел, Хе Чиан Гу, попот Јован, можеби некои конквистадори...или кинези кои јаделе од праската на бесмртноста.
Да кажат дали вреди, како им врви времето, Ахасвер каде и да е ќе го слави 2.050. роденден, дали се осамени, дали им е досадно, дали ако се вратат назад би го направиле истото, дали имаат посебен режим на исхрана... не е така едноставно тоа `ај сеа ќе трагам по бесмртност...`
 

Idiot

Староседелец
5 март 2013
317
231
1,053
Muppet Show
Кому му треба бесмртност? Велат внимавај што ќе посакаш да не случајно ти се исполни. Што тогаш?
 

Разголена Уметност

Истакнат Член
26 март 2014
32
47
118
Скопје
Не, полоша казна од тоа здравје, ќе се изгуби и смислата на животот, кога знаеш дека ќе има секогаш утре ќе се пореметат и животните процеси, важен е квалитетот а не квантитетот:))
Добар дијалог од "Death becomes her"
- Live forever!
- And then what?
- What?
- And then what? What am I going to do? Spend the rest of eternity with Mad and Hel? Watch everyone around me die? That's not a dream, that's a nightmare!
 
  • Like
Реакции: Aristokrat and Idiot

RoxieHeart

Староседелец
6 мај 2014
60
58
1,018
Inside your darkest fantasies.
Не ! Се губи смислата на животот, тотален хаос би настанал. Според мене најголем мотиватор да направиме нешто со животот е ризикот односно фактот дека смртта постои и сите ќе не стигне. Смртта е неминовен транзитивен процес. Дискутабилно е прашањето за реинкарнација или задгробен живот. Субјективно, нерешителна сум по тоа прашање, размислувањата си ги темелам на факти а немам сеуште доволно за себеси да си го потврдам ваквото верување.
 

Ballet is my life

Истакнат Член
9 јуни 2018
298
104
153
Не, не би имал животот смисла. Јас не би прифатила, затоа што тоа ќе важи само за тебе, а твојте најблиски сите ќе умрат, и ти ќе треба постојано се да градиш од ново. Исто така о светот скроз ќе се менува а ти се тоа ќе треба да го живееш и трпиш