Вицови

Blondie

Староседелец
19 февруари 2012
612
1,085
1,093
Оди некоја баба по улица и влече две големи вреќи. Од едната вреќа паѓаат 20 евра. Наидува полицаец, ги зема и ѝ вели на бабата:
Извинете, ви паднаа 20 евра.
А, фала, вратете ги во вреќата!
Тргнува бабата понатаму, кога полицаецот:
Чекај, бабо, не може така… Од каде ти е тебе вреќава полна со пари?
Ех, синко, еве од каде… Живеам близу стадионот, и секогаш кога има фудбалски натпревар сите влегуваат во мојот двор да се олеснат. Кога ми се смачи од тоа, купив огромни ножици и се сокрив зад една грмушка, па кој ќе дојде да моча, му се заканувам – или дај 20 евра, или сечам!
Браво, мори бабо, ептен паметно си изиграла. А што имаш во вторава вреќа?
Ех, синко… Има и такви кои не сакаат да платат.

Отишла Трпана на преглед на гинеколог, ја прегледал докторот, па бидејќи брзала да не задоцни за на забар, ги заборавила гаќите.
Стигнала Трпана на заболекар, седнала на столчето и зинала за да може забарот да види кој заб ја боли.
Но, во меѓувреме додека да дојде Трпана, гинекологот му се јавил на забарот да му каже дека ќе дојде Трпана и да и каже дека си ги заборавила гаќите кај него. Арно ама, забарот решил да се пошегува со Трпана па и рекол:
Ти жено не носиш гаќи!
Од кај знаеш?
Па гледам преку устата дека си без гаѓи.
Се помислила Трпана, па ја кренала сукњата, ги раширила нозете и му рекла на забарот:
Е па ај сега види кој заб ме боли!

street_chic

Староседелец
14 февруари 2012
1,433
3,678
723
Portofino, Italy
Столе Глупавиот се жали на доктор:
- Докторе, жена ми скроз се мрднала. Чува 20 мачки дома, смрди ко да умрел нeкој.
- Па, добро, проветрувајте почесто!
- Ма немој, па да ми избегаат гулабите.

Вози плавуша автомобил и гази четворица случајни минувачи.
Доаѓа полицаец и вели:
- Госпоѓо штотуку згазивте четворица пешаци.
Плавушата:
- А колку е дозволено?

• Ми се допаѓа
Реакции: Blondie and 4FUN

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
-Што прават во СССР со близнаците?
- Едниот го праќаат во космосот, а другиот го покажуваат дека се вратил.
-Плавуша оди во пицерија и си нарачува пица. Келнерот ја прашува:
- На колку парчиња сакате да биде исечена пицата, на 6 или 12?
-Плавушата:
- На 6, 12 не можам да изедам

Blondie

Староседелец
19 февруари 2012
612
1,085
1,093
Отишла плавуша со исчукана кола во сервис на пеглање.Сервисерот решил да се пошегува ,па и рекол:
Не ти треба пеглање,само дувај во ауспухот,сама ќе се исправи.
Се вратила плавушата дома и почнала да дува,ама ништо не се случило.Поминала друга плавуша и ја прашала:
Што правиш,ма?
Објаснила оваа што прави,а другата со смеење искоментирала:
Па како ќе се исправат дупките,си ги оставила прозорците отворени.

• Ми се допаѓа
Реакции: street_chic and Psychobilly

Blondie

Староседелец
19 февруари 2012
612
1,085
1,093
Си разговараат Американец, Кинез и Македонец за нивните напредоци во медицината.
- Американецот вика: Кај нас кога ќе се роди дете без рака му ставаме друга рака и станува кошаркар.
- Кинезот вика: Кај нас кога ќе се роди дете без нога му ставаме друга нога и станува фудбалер.
- А македонецот вика: Кај нас кога ќе се роди дете без глава му ставаме тиква и станува ПОЛИЦАЕЦ.

• Ми се допаѓа
Реакции: street_chic and Psychobilly

street_chic

Староседелец
14 февруари 2012
1,433
3,678
723
Portofino, Italy
Си биле Тасе и Васе и ловеле риби на тиквешко.
Тасе му рекол на Васе да оди позади грмушка да најде пијавици.
Во меѓувреме Тасе ватил златна рипка и рипката му рекла дека ке му исполни 3 желби.
Тасе сакал да има убава куќа и убава жена,а третата желба му ја отстапил на Васе.
Васе излегол од грмушката и вика: Абе Тасе да ти го начукаат 100 МАГАРИЊА! тука нема ПИЈАВИЦИ!!!!!