И во право е. Секој сон има некакво значење, ама е далеку од тоа дека соновите имаат пророчки значења... Повеќе би рекол дека сонот е дијагноза на животот... да сме кабожни добро да го разбираме симболичкиот јазик кој ни го налага нашата индивидуа (оти не сум застапник на фројдовците што имаат еднаш, засекогаш дадени симболи, или пак Јунг што ќе бара архетипски начела), животот ќе ни биде веј мач бедр...Не, ама имам другарка што е опседната со сонови и убедена е дека секој сон има некакво значење
Не се согласувам целосно, според мене мислам дека сонот претставува одраз на она најмногу што си мислел во текот на денот, небитно дали свесно или потсвесно.И во право е. Секој сон има некакво значење, ама е далеку од тоа дека соновите имаат пророчки значења... Повеќе би рекол дека сонот е дијагноза на животот... да сме кабожни добро да го разбираме симболичкиот јазик кој ни го налага нашата индивидуа (оти не сум застапник на фројдовците што имаат еднаш, засекогаш дадени симболи, или пак Јунг што ќе бара архетипски начела), животот ќе ни биде веј мач бедр...
Го кажа истото она што јас ти го реков... само што јас реков дека соновите имаат значење, затоа што можат да „дијагностицираат“ некоја твоја загриженост, мисла...Не се согласувам целосно, според мене мислам дека сонот претставува одраз на она најмногу што си мислел во текот на денот, небитно дали свесно или потсвесно.