@existence не се фалат само веганите, сите се фалат, ама бидејки во денешно време веганството зема замав, стана нешто како тренд и повпечатливо е од другите нешта. Секој сака да си се представи себе си онака како што тој замислува дека е најдобро, не само веганите. Велиш дека веган ке препознаеш така што тој сам ке ти каже, а како ке познаеш металец? Не мора ни да ти каже, на маицата му пишува, му се гледа по целиот изглед... Како ке познаеш дека некој чита книги (денес посебно е во тренд да се читаат книги на други јазици)? Не мора да ти каже, веднаш ке приметиш по разговорот, бидејки користи фрази од истите, а ако е од оние што читаат странски книги, фразите ги кажува на јазикот на кој ги читал. Како ке препознаеш вмро-вец? Како ке препознаеш некој што константно уплаќа на спортска?
итн.
Нормално е и да се убедуваме малку меѓу себе. Кога ти ке слушнеш добра музика, зарем не им ја нудиш и на другите да ја слушнат, зарем не филозофираш зошто таа музика е добра и зошто ти се допаѓа? Не мора само за музика де е, нека биде филм, нека биде книга, политичка партија, фудбалски тим, марка на патики, храна, начин на живот... Кога некој ке проба нешто за кое што смета дека е добро, нормално е дека ке сака да го сподели.
Не викам дека нема досадни луѓе и јас можеби сум досадна на форумот (верувам дека во живо не сум, бидејки до сега лично никого не сум осудувала или убедувала, ама и во моја околина скоро сите се вегани или вегетаријанци), Но на форум е друго, секако дека нема да отворам тема за фудбал кога не гледам фудбал или секако дека нема да коментирам на теми за нешта кои не ги познавам и не ме интересираат, затоа не е во ред секогаш да се упропастуваат темите за веганство и да се пишуваат постови со подсмев и сл. Во ред е и да си го кажете мислењето, ама вие тоа го правите буквално на секоја ваква тема и ние веганите не можеме да си споделуваме искуства.
Како би изгледало ако сега јас на темите за фудбал на секој втор пост ви пишувам дека вие што гледате и сакате фудбал сте глупи бидејки тој спорт е глупав и дека сте досадни со тоа светско првенство и дека ми е преку глава од мажи што само за фудбал зборат и се коцкаат по кладилници.
И постирам мислења од типот - Како да препознаеш фан на Реал Мадрид? - Носи нивни дрес, на фб пишува статуси поврзани со тимот, навива за нив... и други слични глупости.