Бугарски пасош - да или не?

 • Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.

  Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
  - Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
  - Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
  - Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.

  Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.

  Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,424
9,133
1,683
Кушкундалево
Зар нив повеќе ги ценат од Бугарите? Никако нема логика нема ни да има

државна политика. Бугарите во ова гледаат шанса да ја прикажат Македонија онака како што порано ја прикажувале, ама не успеале да издејствуваат (добро де, накратко успеале). Македонија е дел од Бугарија, во Македонија се говори Бугарски дијалект. Тоа отсекогаш го презентирале пред Европа, а со ова имаат добра шанса да го прикажат пак.
 
 • Ми се допаѓа
Реакции: Aquarius and Arkantos

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,226
2,320
1,153
Skopje
www.facebook.com
државна политика. Бугарите во ова гледаат шанса да ја прикажат Македонија онака како што порано ја прикажувале, ама не успеале да издејствуваат (добро де, накратко успеале). Македонија е дел од Бугарија, во Македонија се говори Бугарски дијалект. Тоа отсекогаш го презентирале пред Европа, а со ова имаат добра шанса да го прикажат пак.

Добро тогаш кога веќе избега темата зашто Македонците вадат Бугарски пасош т.е државјанство кога и така не ги почитуваат, не ги сакаат смешни им се и што ли уште не? Каде им е патриотизмот кога е во прашање нивниот личен живот? А се навредуваат кога ќе ги наречат одродени Бугари, па сами си стануваат Бугари бре мајка му стара. Да беше иста ситуацијата само со сменети улоги т.е Македонија да беше на местото на Бугарија и Бугарите да вадеа Македонски државјанства немаше да ги сметате за Македонци?

Се е исто Бобо, немаш појма колку се слични овие две држави само нема како да приметиме кога политиката и медиумите ни го перат мозокот.
 

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,424
9,133
1,683
Кушкундалево
Добро тогаш кога веќе избега темата зашто Македонците вадат Бугарски пасош т.е државјанство кога и така не ги почитуваат, не ги сакаат смешни им се и што ли уште не? Каде им е патриотизмот кога е во прашање нивниот личен живот? А се навредуваат кога ќе ги наречат одродени Бугари, па сами си стануваат Бугари бре мајка му стара. Да беше иста ситуацијата само со сменети улоги т.е Македонија да беше на местото на Бугарија и Бугарите да вадеа Македонски државјанства немаше да ги сметате за Македонци?

Кога ќе ти треба корка леб, патриотизам и државјанства немаат значење.
 

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,226
2,320
1,153
Skopje
www.facebook.com
Прочитај ме убаво, тоа го кажа ти не јас.

Ама и ти изгледа не си ме прочитал убаво зборот ми беше (кога веќе избегавме од темата) зашто Македонците земаат Бугарски државјанства кога не ги сакаат, не ги поднесуваат што ќе им се? Па не е само Бугарија во Европската унија. И уште нешто имате појма што всушност пишувате (пополнувате) во документите за Бугарско државјанство и дека ако не го пишете тоа нема да добиете?

Јасно е и се гледа дека сакаат да ги придобијат Македонците па и Македонија на овој начин но не ми е јасно зашто Македонците сами се буткаат на тој пат како да кажам, сами си прават да им го зборат тоа никој на сила не ги тера да земаат Бугарски пасоши/државјанства.
 

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,424
9,133
1,683
Кушкундалево
Добро тогаш кога веќе избега темата зашто Македонците вадат Бугарски пасош т.е државјанство кога и така не ги почитуваат, не ги сакаат смешни им се и што ли уште не? Каде им е патриотизмот кога е во прашање нивниот личен живот? А се навредуваат кога ќе ги наречат одродени Бугари, па сами си стануваат Бугари бре мајка му стара. Да беше иста ситуацијата само со сменети улоги т.е Македонија да беше на местото на Бугарија и Бугарите да вадеа Македонски државјанства немаше да ги сметате за Македонци?

Се е исто Бобо, немаш појма колку се слични овие две држави само нема како да приметиме кога политиката и медиумите ни го перат мозокот.

Сега приметив дека си го додала последниот ред.

Искрено немам поим како се живее таму и што мисли рајата таму за таквата политика на Бугарија. Никогаш не сум отишол таму, а и немам баш намера да трошам дел од животот баш таму. Ништо националистичко, ништо навредливо за нив, само ете не гледам нешто што би ме привлекло да отидам таму. Како би било да беше обратна ситуацијата би можеле само да нагаѓаме. Нити некогаш се случило тоа, нити верувам дека ќе се случи.
 

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,424
9,133
1,683
Кушкундалево
Ама и ти изгледа не си ме прочитал убаво зборот ми беше (кога веќе избегавме од темата) зашто Македонците земаат Бугарски државјанства кога не ги сакаат, не ги поднесуваат што ќе им се? Па не е само Бугарија во Европската унија. И уште нешто имате појма што всушност пишувате (пополнувате) во документите за Бугарско државјанство и дека ако не го пишете тоа нема да добиете?

И ти одговорив, кога некому егзистенцијата му виси на конец државјанства и патриотизми му се задна ствар на која би обрнал внимание. Не е само Бугарија, ама ете најблиску се и нудат најбрз начин.
 

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,226
2,320
1,153
Skopje
www.facebook.com
И ти одговорив, кога некому егзистенцијата му виси на конец државјанства и патриотизми му се задна ствар на која би обрнал внимание. Не е само Бугарија, ама ете најблиску се и нудат најбрз начин.

Ми талкаш во место со одговориве ама ја да не се расправаме преку глава ми се и Македонија и Бугарија и се што е поврзано со нив.