Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.
Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
- Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
- Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
- Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.
Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.
Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.
eве ја ако треа ке гу дувам ама не ваду варварски пасош : )трева ќе јадам, ама бугарски пасош не вадам и точка
Немам бг пасош али поминаа 2 години откако завршив факултет и повеке од 50 апликации за работа и сеуште неможам да најдам работа. Разочаран сум 100% па ке мора да вадам бг пасош и да одам некаде надвор од државата да работам.
За мене Македонија е многу повеќе од дневна политика.
И не постои причина заради која би си го променила идентитетот.
Макар да умрам за леб, не вадам. И не, не ги одобрувам тие што вадат.
Ај бе не заебавај,стварно? Тешко е кога ќе се улета некое дете и ќе натреска зелени кои ги слушнал од квази патриоти без свое јас. Си бил некогаш надвор од земјава да работиш? Си работел? Си земал плата? Која струка е таа, 16 саати? Заболекари,доктори,фармацевти дипломирани, работат по 16 саати денот? Од каде си сигурен? За тебе што претставува храна и кирија, на плата од 2500 евра да тргнеш 500 евра кирија за удобен стан и уште толку просек за прехрана што дури не мора ни да готвиш? Лесно е кога зборувате тука доле од бунарот,затоа што ограничен ви е прозорецот кон светот.Бугарски пасош ? Нема шанси! Која е причината за која би го зел? Поефтини коли ? Подобар живот , а кој подобар живот? Работа некаде по 16 саати на ден? Епа господа пари на дрво никаде не растат наместо да живеете во инлузија дека некаде таму ќе отидеш и ќе заработиш добро ако освен за храна и кирија немаш други трошоци бидејќи рмбаш по цел ден и спиеш остатокот од него? Кога таму можеш да работиш толку работи и тука де па ќе си спечалиш!
Не. Како што има Албанци во македонија кои имаат Албански,Косовски,Македонски;Австриски,швајцарски пасош,или македонци - австралиски. Многу нелогично од твоја страна,нели?Не од проста причина што сум македонка и си имам македонски пасош.
Да бев Бугарка ќе имав бугарски. Многу логично нели.
ЈА мислам дека веќе и ја јадиш.трева ќе јадам, ама бугарски пасош не вадам и точка