Затоа и го ставив во наводници... ако е цикличен.А зошто да има постанок? Постанок на што?
Затоа и го ставив во наводници... ако е цикличен.А зошто да има постанок? Постанок на што?
Мислиш дека е случајна мултиверзум теоријата? Или стринг теоријата? Погледај во Ведите.Затоа и го ставив во наводници... ако е цикличен.
Збориш за вродени идеи - т.е. го поништуваш оноа за кое Платон цврсто стоел и повеќе го оправдуваш Аристотел. Careful, има ствари кои за другиов биле бесмислица. Види во темата за „Мислење за Жената“ (морав малце да свртам)да, но тоа е отприлика вака: мравките во мојот двор немаат појма ниту па помислуваат дека „на чекор“ од нив постои Пелистер.
За да докажат било што, за да постават било какво прашање, треба да барем нешто да знаат. За да почнат расправа за тоа дали постои или не постои Пелистер, барем една од мравките треба да помисли на таа можност. Ама како да помислиш на нешто за кое немаш појма?
А зошто па да нема креатор на Универзумот?А зошто мора да има креатор на универзумот?
Да важно е кој бог. Да видиме кои богови ти ги негираш.
Нема такво нешто во кое јас верувам, така да нема што да негираш.
Едноставно, вечната борба помеѓу страните. Не зборам од научен аспект туку филозофски. Пошто во линеарната претстава која е својствена во трите големи религии секогаш има почеток на нештата и после тоа доаѓа крајот.Мислиш дека е случајна мултиверзум теоријата? Или стринг теоријата? Погледај во Ведите.
А зошто па да има? Силата кај Ѓоко е само. Чак ни Норис не може со него.А зошто па да нема креатор на Универзумот?
Кои Богови ги негирам? Сите. May the Force be with you.
Кои три големи? Ако е хиндуизмот во тие три тогаш математиката не ти штима.Едноставно, вечната борба помеѓу страните. Не зборам од научен аспект туку филозофски. Пошто во линеарната претстава која е својствена во трите големи религии секогаш има почеток на нештата и после тоа доаѓа крајот.
Зашто мене ми одговара да го има, а тебе ти одговара да го нема. Прашањето - Зошто да го има (нема)? и одговорите на истото, немаат никакво влијание на вистината. Креаторот го има или го нема, без оглед на причините заради кои мене ми одговара да го има, а тебе да го нема. И пак се враќаме на истото. Едно од двете е точно.А зошто па да има? Силата кај Ѓоко е само. Чак ни Норис не може со него.
Монотеистичките нормално. Тие што не се од индоевропско потекло.А зошто па да има? Силата кај Ѓоко е само. Чак ни Норис не може со него.
Кои три големи? Ако е хиндуизмот во тие три тогаш математиката не ти штима.
Фотошоп имаш? Да ти нацртам ако имаш. Ја не знам дали има или нема. И јас сум во право. Ти не си во право пошто не знаеш туку нагаѓаш. Во ист кош се и некои атеисти кои “знаат“ дека не постои, и тие не се во право.Зашто мене ми одговара да го има, а тебе ти одговара да го нема. Прашањето - Зошто да го има (нема)? и одговорите на истото, немаат никакво влијание на вистината. Креаторот го има или го нема, без оглед на причините заради кои мене ми одговара да го има, а тебе да го нема. И пак се враќаме на истото. Едно од двете е точно.
Тогаш си грешка. Трета најголема е хиндуизмот.Монотеистичките нормално. Тие што не се од индоевропско потекло.