везилка како прво јас напишав во првото мислење дека е преземено до википедија. а од кај да земам нешто за архангел.. ете не сум некој ептен јак нивни обожавател, ги слушам нивните песни , ги обожавам нивните текстови ама не знам за нив седо детали. зато копирав од википедија и ти ако го прочиташе то ке видеше дека имав напишано кој е изворот. шо требаше да мусе јавам на ристо и да го прашам за информации од прва рака?.. второ jericho спомна дека го видел Ристо и опиша каков бил..и јас дополнив дека некаде прочитав дека некој го нарече последниот преживеан наркоман.. ке се потрудам да најдам кај го прочитав то и ке ти пуштам линк.. мене не ме интересира и да е наркоман или шо и дае.. негово право во си е. еве ти пошо толку ги слушаш архангел намсето да мрчиш , напиши шо ти се бендисва кај нив најмногу, едноставно напиши твое мислење и одбрани го потоа ако има потреба се разбира а не прво да навредуваш... поздравАј не трескајте глупости! Колкумина од вас беа на ланскиот концерт за да кажуваат дали бил испиен Ристо или бил наркос? Не е наркос повеќе, можда дува мара, а тоа јас не го сместувам под дрога. Лани беше во топ форма, дури и видно здебелен и топ се држеше.
Јас бев на концертот и стоев во прв ред до оградите и патем прва влегов.
И темава е толку глупо поставена, ископирана од Википедија, а за Архангел има толку многу во воведен дел да се каже. Ако ја отворивте темава да дискутирате дали Ристо е наркос, подобро нека се затвори, покрај толку работи што има да се кажат за нив, вие за тоа се фативте. Ебате македонштината ебате.
Јас ги слушам од мала, и сум страшен обожавател, имам преслушано се нивно и знам се напамет, од сите албуми. Едно време ми беа пример што треба и што не треба да бидам во животот, живеев според текстовите на Ристо, во буквална смисла на зборот. Онака како што јас ги сфаќав и ги сфаќам, секогаш различно, зависи од моментот и моменталните нагони и чувства. Секоја песна е приказна сама по себе и секогаш велам дека Архангел се еден вид на Библија, секој може да ги толкува како сака, и нема да биде погрешно.
Омилени песни, скоро сите подеднакво, навистина неможам да издвојам, но кога би морала, ете, тоа би биле Шал од Жал, Нож, Дно, Вина Невина и Зборови Волшебни
Дали тоа има некаква врска со неговото творештво? Ристо Вртев (ама не те добив) се дрогирал, не велам не, за сега не знам, ама тоа е најмалку битно. Се` додека прави добра музика не наркоман ако сака и вонземјанец нека биде, јас ќе го поќитувам.последниот преживеан наркоман , мислам дека или тој сам така се нарече или некој идиот новинар го нарече така... штета, баш штета во секој случај што пропаднал так човекот, ете тоа е вистински пример дека не ги цениме вистинските луѓе.......