тој на тарабука?Мислам дека е јасна поентата, да не беше Моцарт, ќе беше прадедо ми.
ај ти се молам
тој на тарабука?Мислам дека е јасна поентата, да не беше Моцарт, ќе беше прадедо ми.
Значи вака темата ни отиде многу далеку мене целата поента ми беше дека е неправедно да се убие еден живот небитно дали е оформен или потенцијален и тие што го створиле да се соочат со последиците...Како што кажав ако направиш грабеж дали ке го убиеш сведокот за да не те потсека на грабежот :/А дали сакаш да кажеш дека не се сложуваш со инвитро оплодувањето?
Што правиме со луѓето кои сакаат да имаат деца, а не можат?
Зошто да им се ускрати тоа право?
ами шо мислење ти???Значи вака темата ни отиде многу далеку мене целата поента ми беше дека е неправедно да се убие еден живот небитно дали е оформен или потенцијален и тие што го створиле да се соочат со последиците...Како што кажав ако направиш грабеж дали ке го убиеш сведокот за да не те потсека на грабежот :/
Значи вака темата ни отиде многу далеку мене целата поента ми беше дека е неправедно да се убие еден живот небитно дали е оформен или потенцијален и тие што го створиле да се соочат со последиците...Како што кажав ако направиш грабеж дали ке го убиеш сведокот за да не те потсека на грабежот :/
Зошто да жалам живи луѓе тие се оние кои си ја направиле ситуацијата и ја имале можноста за избор еднаш.....Значи сите пролајфери сте исти. Во тесно се пикате, после не знаете како да излезете.
Имате двоен аршин, ова може, ама ова не може.
Премногу сте себични, не жалите живи луѓе, туку потенцијални животи.
Како што веќе реков, кога ќе изнајдете решение за зиготите настанати од епрувета, силување, инцест, ќе може да кажете дека имате аргумент зошто не би требало да постои абортусот.
Зошто да жалам живи луѓе тие се оние кои си ја направиле ситуацијата и ја имале можноста за избор еднаш.....
Има решение за се освен за зиготите од епрувета...Се што сме правиле сме си направиле сами..Свесно или Потсвесно
погледни уште еднаш поубаво....Реков дека има решение за се освен за зиготите од епрувета...И не се нервирај ова е само дискусија и слушање на спростивно мислење од твоето а не кавгаНајде решение за зиготите од инцест??!!! Браво бе, свака ти част!!!
И како тоа ти сама ќе си направиш некој да те силува... жити се.
И за тебе истото прашање.
Дали плодот настанат како резултат на силување е ,,дар од ,,Бога,, ,, ?
Земи си пример ти ( без навреда) мајкати е силувана и ти си родена незнаеш кој е татко ти, сепак мајкати решила да те роди, не е битно кој те зачнал таа одлучила дека ти не си виновна за тоа, дека имаш право да живееш и дека ќе направи се за да изведе на прав пат. Сега размисли ти дали мајкати била нормална што те родила откако била силувана? Постави се за миг ти на местото на мајкати, дали си способна да убиеш човечки живот?А таа виновна е што е силувана, па уште згора на се, дете да има со силувачот?!
П.С. Зборот ,,нормална,, го употребуваш на погрешно место.
Земи си пример ти ( без навреда) мајкати е силувана и ти си родена незнаеш кој е татко ти, сепак мајкати решила да те роди, не е битно кој те зачнал таа одлучила дека ти не си виновна за тоа, дека имаш право да живееш и дека ќе направи се за да изведе на прав пат. Сега размисли ти дали мајкати била нормална што те родила откако била силувана? Постави се за миг ти на местото на мајкати, дали си способна да убиеш човечки живот?
П.С. Водиме дискусија, секој има право да го каже своето мислење, не се љути на примеров мој.