Абортус: за или против?

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
А дали сакаш да кажеш дека не се сложуваш со инвитро оплодувањето?
Што правиме со луѓето кои сакаат да имаат деца, а не можат?
Зошто да им се ускрати тоа право?
Значи вака темата ни отиде многу далеку мене целата поента ми беше дека е неправедно да се убие еден живот небитно дали е оформен или потенцијален и тие што го створиле да се соочат со последиците...Како што кажав ако направиш грабеж дали ке го убиеш сведокот за да не те потсека на грабежот :/

Astrostoper

Активен Член
5 март 2012
224
249
43
Значи вака темата ни отиде многу далеку мене целата поента ми беше дека е неправедно да се убие еден живот небитно дали е оформен или потенцијален и тие што го створиле да се соочат со последиците...Како што кажав ако направиш грабеж дали ке го убиеш сведокот за да не те потсека на грабежот :/
ами шо мислење ти???
дека кје ти кажат
да
ембрион- дете е божјо и никој нема право да одлучи
а бог рекол... ти кје раѓаш во големи маки
а ти кје работиш кото магаре цел ќивот да прехраниш се што си направил
а ти змијо кје немаш ноги и ќе ползиш по земјата и кје голташ прачина цел чивот
а ти јаболко кје бидеш најефтино овојше на скопскиот пазар и ресенцатите ќе бидат у була
тоа??????

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93

Значи сите пролајфери сте исти. Во тесно се пикате, после не знаете како да излезете.
Имате двоен аршин, ова може, ама ова не може.

Премногу сте себични, не жалите живи луѓе, туку потенцијални животи.

Како што веќе реков, кога ќе изнајдете решение за зиготите настанати од епрувета, силување, инцест, ќе може да кажете дека имате аргумент зошто не би требало да постои абортусот.

• Ми се допаѓа
Реакции: Реми

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Значи сите пролајфери сте исти. Во тесно се пикате, после не знаете како да излезете.
Имате двоен аршин, ова може, ама ова не може.

Премногу сте себични, не жалите живи луѓе, туку потенцијални животи.

Како што веќе реков, кога ќе изнајдете решение за зиготите настанати од епрувета, силување, инцест, ќе може да кажете дека имате аргумент зошто не би требало да постои абортусот.
Зошто да жалам живи луѓе тие се оние кои си ја направиле ситуацијата и ја имале можноста за избор еднаш.....
Има решение за се освен за зиготите од епрувета...Се што сме правиле сме си направиле сами..Свесно или Потсвесно ;)

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Зошто да жалам живи луѓе тие се оние кои си ја направиле ситуацијата и ја имале можноста за избор еднаш.....
Има решение за се освен за зиготите од епрувета...Се што сме правиле сме си направиле сами..Свесно или Потсвесно ;)

Најде решение за зиготите од инцест??!!! Браво бе, свака ти част!!!

И како тоа ти сама ќе си направиш некој да те силува... жити се.

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Најде решение за зиготите од инцест??!!! Браво бе, свака ти част!!!

И како тоа ти сама ќе си направиш некој да те силува... жити се.
погледни уште еднаш поубаво....Реков дека има решение за се освен за зиготите од епрувета...И не се нервирај ова е само дискусија и слушање на спростивно мислење од твоето а не кавга :D

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
И за тебе истото прашање.
Дали плодот настанат како резултат на силување е ,,дар од ,,Бога,, ,, ?

Тоа е избор на мајката дали ќе го задржи плодот, иначе според мене така сакала судбината, така и било пишано на особата. Сепак тоа е мое мислење и цени го, секогаш ќе бидам ПРОТИВ АБОРТУСОТ!

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
А таа виновна е што е силувана, па уште згора на се, дете да има со силувачот?!

П.С. Зборот ,,нормална,, го употребуваш на погрешно место.
Земи си пример ти ( без навреда) мајкати е силувана и ти си родена незнаеш кој е татко ти, сепак мајкати решила да те роди, не е битно кој те зачнал таа одлучила дека ти не си виновна за тоа, дека имаш право да живееш и дека ќе направи се за да изведе на прав пат. Сега размисли ти дали мајкати била нормална што те родила откако била силувана? Постави се за миг ти на местото на мајкати, дали си способна да убиеш човечки живот?

П.С. Водиме дискусија, секој има право да го каже своето мислење, не се љути на примеров мој.

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Земи си пример ти ( без навреда) мајкати е силувана и ти си родена незнаеш кој е татко ти, сепак мајкати решила да те роди, не е битно кој те зачнал таа одлучила дека ти не си виновна за тоа, дека имаш право да живееш и дека ќе направи се за да изведе на прав пат. Сега размисли ти дали мајкати била нормална што те родила откако била силувана? Постави се за миг ти на местото на мајкати, дали си способна да убиеш човечки живот?

П.С. Водиме дискусија, секој има право да го каже своето мислење, не се љути на примеров мој.

Ако ме прашуваш дали сум способна да абортирам, способна сум, не мора да ме силуваат за да се одлучам на таков чекор.
Да убијам човек, не сум способна.

И подобро ич да не бидам родена, него да бидам израсната покрај мајка, која секој ден ќе ја потсетувам на веројатно најлошиот ден во нејзиниот живот.
Не се лутам воопшто, но за мене, ембрионот не претставува битие (човек, животно...) и според моменталните карактеристики, чувствува болка колку морков, и има свест колку морков. Според тоа, не можам да жалам - морков.