Абортус: за или против?

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Тоа е избор на мајката дали ќе го задржи плодот, иначе според мене така сакала судбината, така и било пишано на особата. Сепак тоа е мое мислење и цени го, секогаш ќе бидам ПРОТИВ АБОРТУСОТ!

Жал ми е, но не можам да ценам мислење кое дирекно влијае врз среќата на луѓето.
Секогаш ќе бидам поддршка на оние кои абортираат, и на оние кои не абортираат - затоа што секој има право на свој избор, без да му биде судено за тоа.
И во која книга е ,,запишана,, судбината, да фатам врски да ми кажат што ме чека?

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
погледни уште еднаш поубаво....Реков дека има решение за се освен за зиготите од епрувета...И не се нервирај ова е само дискусија и слушање на спростивно мислење од твоето а не кавга :D

Па баш затоа те прашав кое е решението за зиготите настанати од инцест, бидејќи за се е најдено решение, освен за оние од епрувета.
Епа кое е решението за инцестоидните зиготи?

Јас ич не се карам, си прашувам, сакам одговор.

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Жал ми е, но не можам да ценам мислење кое дирекно влијае врз среќата на луѓето.
Секогаш ќе бидам поддршка на оние кои абортираат, и на оние кои не абортираат - затоа што секој има право на свој избор, без да му биде судено за тоа.
И во која книга е ,,запишана,, судбината, да фатам врски да ми кажат што ме чека?

Мене ми е жал што постои човек на планетава што не знае да дарува живот. Извини воопшто не си во право, не е се така црно во поглед на силувањето. Останими со добро.

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје

Судбината сама си ја кроиш, пишана ти е уште кога си се родила, не е потребна книга, се што ти се случува не се случува случајно. Бидејќи ништо не е случајно.

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Судбината сама си ја кроиш, пишана ти е уште кога си се родила, не е потребна книга, се што ти се случува не се случува случајно. Бидејќи ништо не е случајно.

Но не е ,,запишано,,.
Сами си предодредуваме ,,што ќе биде следно,,.
А крајно шовинистички е да помислиш само, дека една жена, сама си предизвикала силување.
Што се нема да прочитам.

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Мене ми е жал што постои човек на планетава што не знае да дарува живот. Извини воопшто не си во право, не е се така црно во поглед на силувањето. Останими со добро.

А што е бело во поглед на силувањето?!

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Но не е ,,запишано,,.
Сами си предодредуваме ,,што ќе биде следно,,.
А крајно шовинистички е да помислиш само, дека една жена, сама си предизвикала силување.
Што се нема да прочитам.
Мислам дека никаде не спомнав дека некоја сама си предизвикала силување, незнам што те посочи да мислиш така, многу погрешно си информирана или многу книги читаш. Сепак ти во себе носиш дете не носиш торба.

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Мислам дека никаде не спомнав дека некоја сама си предизвикала силување, незнам што те посочи да мислиш така, многу погрешно си информирана или многу книги читаш. Сепак ти во себе носиш дете не носиш торба.

E aј препрочитај ако не ти е јасно, ти викаш што е толку црно во силувањето, јас ти викам што е бело. Па кажуваш за некаква си ,,судбина,, итн.
И не, не носиш дете, туку нешто што може, а и не мора да биде дете.

Јас навистина читам многу книги, како за промена, прочитај и ти. Ќе ја знаеш разликата меѓу ембрион, фетус, дете, зигот, бластоцита...

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
E aј препрочитај ако не ти е јасно, ти викаш што е толку црно во силувањето, јас ти викам што е бело. Па кажуваш за некаква си ,,судбина,, итн.
И не, не носиш дете, туку нешто што може, а и не мора да биде дете.

Јас навистина читам многу книги, како за промена, прочитај и ти. Ќе ја знаеш разликата меѓу ембрион, фетус, дете, зигот, бластоцита...

A што би било тоа??