Абортус: за или против?

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Не е, се додека не почне срцевата активност и активноста на нервниот систем.
До тогаш е грст клетки.

Убивање на нешто што: 1. Не чувствува болка и 2. Нема никаква свест е еднакво на убивање на морков. Не ги убивајте морковите, тие се божји чеда!

е сосема различно од:
1. Убивање на свесно човечко битие
2. Суштество кое чувствува болка, има емоции;
Тоа е потенцијален човечки живот а морковот не е...и си го напраавил ТИ ...пред се од тамо да тргнеме дека тоа е дел од тебе...И дека од баш тој грст клетки ке искочи нешто непроценливо....Што ке се случело доколку го абортирале Тоше,Моцарт и огромен бр на други добри луге кои ни го развиваат општеството...Мегутоа сметам дека секој има право на свое мислење

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
И како што вика Астростопер сме се фатиле за силувањето има милион други ситуации иако абортусот на дете створено преку силување е најзастапен а што викаме за она девојка не и е гајле за ништо дечко за една вечер и се деси по грешка бебе...И тогаш ке има право на избор?

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Тоа е потенцијален човечки живот а морковот не е...и си го напраавил ТИ ...пред се од тамо да тргнеме дека тоа е дел од тебе...И дека од баш тој грст клетки ке искочи нешто непроценливо....Што ке се случело доколку го абортирале Тоше,Моцарт и огромен бр на други добри луге кои ни го развиваат општеството...Мегутоа сметам дека секој има право на свое мислење

A замисли што ќе се случело да го абортираат Хитлер?!

Кој е твојот став на тема зигот од епрувета (геноцид, убиени 5-6) vs. зигот во матка (убиен е еден)?
Зошто тој во матката е свет, а тој во епрувета е грешник?

Истите јајце клетки и истите сперматозоиди се употребуваат во двата случаеви.

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
И како што вика Астростопер сме се фатиле за силувањето има милион други ситуации иако абортусот на дете створено преку силување е најзастапен а што викаме за она девојка не и е гајле за ништо дечко за една вечер и се деси по грешка бебе...И тогаш ке има право на избор?

Не може да има двоен, троен аршин во пресудата кој ќе живее, а кој ќе умре.
Зиготот од епрувета, од силување, од доброволен секс, од инцест мора да има ист третман.

Astrostoper

Активен Член
5 март 2012
224
249
43

Кој е твојот став на тема зигот од епрувета (геноцид, убиени 5-6) vs. зигот во матка (убиен е еден)?

тука си грешка , како сите што мислат дека причината е хитлер
причината е појава на социјалтинтириминтири во германија
ако не беше Адолф ќе беше некој Алфонс
дај некој попаметен пример

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град

Да така е јас воопшто не се сложувам ни со тој начин на оплодување...Јас реков секое одземање на човечки живот за кое нема основа дека токму тој грст клетки или тоа лице направило нешто не се сложувам

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
тука си грешка , како сите што мислат дека причината е хитлер
причината е појава на социјалтинтириминтири во германија
ако не беше Адолф ќе беше некој Алфонс
дај некој попаметен пример

Мислам дека е јасна поентата, да не беше Моцарт, ќе беше прадедо ми.

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Да така е јас воопшто не се сложувам ни со тој начин на оплодување...Јас реков секое одземање на човечки живот за кое нема основа дека токму тој грст клетки или тоа лице направило нешто не се сложувам

А дали сакаш да кажеш дека не се сложуваш со инвитро оплодувањето?
Што правиме со луѓето кои сакаат да имаат деца, а не можат?
Зошто да им се ускрати тоа право?

Astrostoper

Активен Член
5 март 2012
224
249
43
оваа ти е јак одговор на мислењето
треба да се урами