Љубов преку интернет

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,528
443
Скопје
Точно. Нема да ја прифатам, како што и до сега не сум прифаќал некој/а што не ја познавам. Така да со овој одговор невозможно е да се одговорат вашите наредни две прашања. :)
Тогаш стварно си имаш свои принципи што си ги почитуваш :)
инаку,никогаш не се знае,можеби баш таа некоја што ќе и стиснеш игнор била твојата сродна душа:p

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Тогаш стварно си имаш свои принципи што си ги почитуваш :)
инаку,никогаш не се знае,можеби баш таа некоја што ќе и стиснеш игнор била твојата сродна душа:p

Се е можно, освен болдираното, не верувам, и нема да дозволам да се случи тоа :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Mila Kunis

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Постои , постои, секако дека е возможно. Како и другарство така и симпатија може да се роди. Башка и социјалните мрежи се направени баш со таков карактер да полесно го увозможат контактот со луѓето.
Види сега, ако си јак на тастатура и слаб во живо- тоа е малку котраефектен приказ во другите очи. Али ако си тоа што си, значи на секој ќе му биде мило што те запознал па макар и на фб...знаеш глупаво е на некоја да и пишуваш сказни и басни на фб. а кога ќе ја видиш во кафич да се криеш- контрадикторност е тоа.
За другарство ти тврдам дека јас сум доказ...ете гонзо го запознав на форум- тој беше кај мене на гости, јас кај него, и до ден денес редовно контактираме и ќе продолжиме да си прајме натиго дај ми го:zelen
Конкретно јас до сега не сум влегол во врска преку фб. само во афера со некоја...али сепак главното дејствие треба да оди во живо...некои работи преферирам да ги кажам фејс ту фејс.
Иначе Трајче не си старомоден, можеби треба да се опуштиш и да овозможиш контакт на девојките...верувам дека и на форумот постојат некои што сакаат да те запознаат- само не си ги прај сликите на фотошоп, да не ги разорачуваме:zelen
Башка и на лето ко ќе дојдиш, и кога ќе се курназиме низ градов...да знаеш дека форумот има многу голем удел во пријателството.

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Љубов преку интернет е ептен зафркната работа. Или ќе испадне премногу слатко или пак прелошо искуство, а може и двете.
Ееее пред едно 6 години така безопасно си разговарав на мирц со еден дечко и по долги денови, ноќи разговарање зезање, почнавме да си се викавме бато и дада демек како брат и сестра се сакаме , на крај испадна да се зацупам во него како забудалена , и кога во реалноста макотрпно очекував да се појави батото од мирцот во кој се заљубив, ете ти го мангупот што за прв пат ми го скрши срценцето. Јас уствари да сум ти била заљубена во виртуелниот „он“, а во реалност за него не сум знаела ништо повеќе од неговото име и презиме.
Не викам дека мора да биде вака, само ете дадов пример од тоа што мене ми се случило. Така да пазете, нека биде запознавањето и првиот контакт ете преку интернет, ама за понатаму само во живо , така ќе се запознаете со вистинскиот.
На крај и краева очи во очи разговарање, насмевки, случајни допири по рака , еееее тоа не може нитуе една социјална мрежа да го замени. :)

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Не разбирам,темава е за луѓе што се запознале преку интернет па се засакале или луѓе што се сакаат преку интернет?

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
За луѓе што се запознале преку интернет
Аха. Тогаш валда и моето може да се рачуна како такво. 3 ипол годишна врска почната на МСН од конверзација на мој другар со нејзина другарка. Физичката привлечност ја има и у живо и на фејсбук,а тоа е почеток на секоја врска,сфиѓање,сакање,љубов,и го има на 2те места. Сеа,језда некои изгледаат мн поразлично у живо однего на фб,мислам дека сепак може да се развие убава врска од едно такво виртуелно заљубување.

• Ми се допаѓа
Реакции: Mila Kunis

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Така да пазете, нека биде запознавањето и првиот контакт ете преку интернет, ама за понатаму само во живо , така ќе се запознаете со вистинскиот.

Но во пракса и не е така едноставно, зашто го забораваш елементот „претпазливост“, пред се’ кај џенцкиот пол, што е и разбирливо... Некогаш, едниот од двајцата допишувачи не сака да го „преточи“ виртуелното познанство во вистинско, баш поради тој пусти страв да не се скрши идеалната слика, создадена врз основа на виртуелните впечатоци. :)

Сепак, јас немам ништо против ваквото запознавање. Најдолгата врска во која бев започна токму вака, односно 2 месеци допишување со девојката (со благи прекини), за потоа да излеземе и по една недела да ја „официјализираме“ работата.
Траеше точно 3 години. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky and Реми

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Многу сум старомоден. Неколку парови излегоа од форумот, колку врски излегуваат од ФБ или Скајп, а јас се уште не сум фатил девојка преку нет. :D

ах ете си напрајл грешка си требало да ја аднеш контесата со бекутан :rofl, , ем таја ќе добие бекутан ем ти женска хах ха ах х, :D
Прво секое едно запознавање бар во денешно време се случува на нет, значи не е како порано кога главно се запознаваа на журки и разно разни забави. Сега е помодерно време нетот е она што му дава на некој начин хаброст на денешниве млади преку лајкови, и чат да се запознаат со некој девојка, (мада мене ова на некој начин ми е ступидно, али да е поинтересо сепак овај начин функционира) Сепак не губиш ништо, не вложуваш нешто што би изгубил само би можел да добиеш.

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Јас со сегашниот дечко се запознав на интернет, неколку реда мубает и дојдовме до прашањето од кај си, и двајцата од ист град. :giggle Од ист град па и во исто училште учевме, не си пишувавме многу но низ училиште се сртнувавме здраво- здраво, се смешкавме, знам на патрониот празник случајно седнав и кога гледма тој до мене, правевме муабет ептен ми беше некако мил и фин. Дојде летото, повеќе излегувања, низ град средби ова она и така Сара си се заљуби. :D