Љубовни проблеми

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Ај земи кажи му за твојата параноја, онака, кажи му ама баш се најискрено. Отвориму се. Не се плаши, кажи како се чувствуваш, дека ти е страв да не го изгубиш, дека предходната врска ти била шит и то. Кога ќе го знае тоа, може ќе те посоветува, ќе ти даде до знаење да не се грижиш дека би можело да го изгубиш. Сега ако е некоја кретенчуга може да ја злоупотреби твојата слабост, но тоа ти си знајш најубо.
ова е совет ој уопште не треба да се земе у предвид. Целосно отварање у врска од 1 месец е равно на самоубиство на истата.
Пеер замисли наоѓаш некоја цура си одите, убаво ви е и све, и наеднаш и` се деси некоја ствар и не може 2-3 дена да те дружи. И ти рецимо си имал сјебана врска пред неа, и комотно после следното видување и ја плескаш цела животна прича сосе љубавни искуства. Као ќе се постави после тоа цурата?

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Најбитно од се за да победиш било каков страв,е тоа што треба најпрво да го прифатиш.
Односно,да прифатиш дека е најнормално дека еден ден можеш да го изгубиш а исто така и тој тебе.
Ти можеш ли да му гарантираш дека цел живот ке си со него?Секако дека не.Така ни тој тебе.
Единствено ти треба само опуштање во сегашноста без толкаво трауматизирање со она што би било кад би било.
Ете веке си изгубила некого па испаднала ситуација да бидеш со друг за кој кажуваш исто дека го сакаш.
Секако дека разделбите болат,но од нив не се умира.
Животот повредува а ние треба да сме спремни на тоа.
Биди силна,прифати ја секоја возможна ситуација која можеш да си ја замислиш и сама победи го тој страв.
Исто како што рече и мортидо,пробај да разговараш и со него и биди искрена,но не барај од него да ти ветува дека засекогаш ке биде со тебе,односно не барај нешто за кое ни ти неможеш да му ветиш.
Уживај во сегашноста со мала доза на препазливост.

Мортидо

Староседелец
6 март 2012
1,056
1,575
1,133
Yellowknife, NT, Canada
metatron86.deviantart.com
ова е совет ој уопште не треба да се земе у предвид. Целосно отварање у врска од 1 месец е равно на самоубиство на истата.
Пеер замисли наоѓаш некоја цура си одите, убаво ви е и све, и наеднаш и` се деси некоја ствар и не може 2-3 дена да те дружи. И ти рецимо си имал сјебана врска пред неа, и комотно после следното видување и ја плескаш цела животна прича сосе љубавни искуства. Као ќе се постави после тоа цурата?
Абе работава е од две зла кое да се избере. Дали вака да пати, да параноише и тој да ја одјдебе ко ќе му скурчи, или да му каже се што и лежи на плеќи. Мислим дека у вториов случај има шанса за хепи енд.

ladyinhell

Нов член
5 август 2012
5
1
3
32
Му верувам инаку стравот од предходната врска ми беше што одев со еден кој постојано се обидуваше да ме смени, ме навредуваше постојано, ми викаше дека нема никогаш да најдам друг, неговото семејство многу лошо се однесуваше со мене а неговите пријатели постојано го бранеа...:S

• Ми се допаѓа
Реакции: TIGERWOMAN31SK

ladyinhell

Нов член
5 август 2012
5
1
3
32
Има некој на темава?
Инаку незнам што да правам, не му кажувам ништо ама цело време од такт ме вади.
Само ме прашува кога ќе имаме, ми вика дека му смениле раб. време до покасно овие денови а до 10 смеат да работат..
Незнам што да правам ни да му верувам ни да не му верувам..Како да дознаам што сака?

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Значи за да имаш нешо со типов, не ти треба никаква дозвола со печат и уплатница. You just go for it. И на крај краева млади сте. Ако не испадне, не било пишано да испадне. Следечи.
А за верување/неверување - ова се вика сомнеж. А сомнеж може да води кон многу работи но најчесто кон пропаст на врската. И тоа по сопствена грешка. Ти треба да се опуштиш, колку и да било минатото срање. Тешко е, знам но запрашај се како би било коа не би напраила така? Нема да ти се допадне сликата.

ladyinhell

Нов член
5 август 2012
5
1
3
32
Во право си но прееска ми вика дека е на работа па не бил постојно нешто збори а нема врска од тоа..
И само за себе гледа и неможам и незнам како да се опуштам..