Љубовни проблеми

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
Ај ќе ти го подобјаснам првото прашање, за остатокот не коментирам, можеби си во право.
Како можеш кога велиш дека сакаш некој, да очекуваш минимум исто онолку колку што ти нудиш од твојата љубов?
Тоа ме доведува да помислам дека всушност ти сакаш твојата љубов да биде возвратена онолку колку што ја даваш, што води кон оноа дека ти ја мериш љубовта според твоите лични стандарди, не според оноа дали и каква е - тој што ти ја пружал можеби ќе ти ја пружи пак, ама ете повторно нема да биде разбирлива за тебе (затоа што ти ќе очекуваш да биде возвратена исклучиво само ти како сакаш) наместо да биде онаква каква што е.
Твоето третирање на љубовта е исто третирање како сите овоземски предмети до кои доаѓаш во допир. Пример читаш книга во која се пронаоѓаш - пишан збор кој исклучиво тебе ти одговара. Или па ете купуваш некој продукт кој тебе ти годи по вкусот. Го сакаш фидбекот да го добиеш онаков само како тебе ти одговара а не онаков каков што ете личноста се трудела да ти пренесе. Тоа не е љубов еквивалент на онаа која и ја заслужуваш. Тоа е само гест на егоистичен чин.

Аааа сега те разбрав. Било каква љубов од него сега доста ми е. Е сега да не претерува и ми збори секој ден или на секое недоразбирање дека ми се врстил и се проголтал што сторив. А дека односот малку од почеток нема да е каков што беше тоа е нормална ствар. Тој ме сакаше на свој начин. Никогаш не реков сакај ме вака. Тоа прај ова прај. Секогаш бев задоволна. Освен што не зборуваше како јас. Триста на саат. На сила нема ништо да биди. Затоа и оставам на случајноста. Тој ми спомна дека и кога би биле сега заедно нема многу да ме посетува дома пред моите толку во скоро време. Вика шо ако те посетував и се запознав со твоите. Пак се разделивме. Дистанцата е подобра барем едно шест месеци додека да се стабилизира врската.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Аааа сега те разбрав. Било каква љубов од него сега доста ми е. Е сега да не претерува и ми збори секој ден или на секое недоразбирање дека ми се врстил и се проголтал што сторив. А дека односот малку од почеток нема да е каков што беше тоа е нормална ствар. Тој ме сакаше на свој начин. Никогаш не реков сакај ме вака. Тоа прај ова прај. Секогаш бев задоволна. Освен што не зборуваше како јас. Триста на саат. На сила нема ништо да биди. Затоа и оставам на случајноста. Тој ми спомна дека и кога би биле сега заедно нема многу да ме посетува дома пред моите толку во скоро време. Вика шо ако те посетував и се запознав со твоите. Пак се разделивме. Дистанцата е подобра барем едно шест месеци додека да се стабилизира врската.
Тогаш зошто му раскина?
Со вториот болд се сложувам.
Последниот болд се зборови на личност која е провредена до коска. Тебе ќе ти треба многу многу труд и истрајност додека не успееш барем од таа мртва точка да мрднеш. Ако ја имаш вољата да го вратиш ДУРИ и ако тој по година - две не се смени, тогаш пеки.

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
Тогаш зошто му раскина?
Со вториот болд се сложувам.
Последниот болд се зборови на личност која е провредена до коска. Тебе ќе ти треба многу многу труд и истрајност додека не успееш барем од таа мртва точка да мрднеш. Ако ја имаш вољата да го вратиш ДУРИ и ако тој по година - две не се смени, тогаш пеки.

Тој рече дека најбитно му е да види и му докажам дека сум се променила , променила мисли на тоа дека нема да го оставам кога ќе ми текни и ќе заминам со првиот што ќе ми се укаже прилика. Освен тоа ми рече дека тоа што не сме имале односи ја замлачило врската уште повеќе. Со други девојки секогаш бил поотворен и секогаш скоро доаѓало до секс. Со мене било поинаку. Бидејки од срце ме сакал многу. И многу има патено. Особено пред братучетка ми плачел и се каел што ме засакал а сум испаднала ѓубре према него. Му купив пуловер кој му го дадов кога се вратив. Се фативме во август лани. Се вратив во Белгија да ја оперирам ногата и некои други работи да завршам. Едно прекрасно писмо му напишав и ме обожаваше што сум директна и многу искрена. Секоја вечер во 20 часот едвај чекаше да се појавам на линија и пишувавме. Покасно пред да се вратам во октомври почнавме и да се слушаме на skype. Уште истата ден кога си дојдов вечерта отидов да се видиме.
Кога се видовме беше пресреќен. Ме запозна со другарите со кои пораснал. Многу заеднички прошетки и вечери имавме заедно. Бевме и во диско. Се беше волшебно. :-(

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Е како тоа се мажиш за цела негова фамилија? Порано кога родителите си ги продавале керките за мираз можеби важело ова, а сега не.
Ако он нејзе ја сака и таа него и ако се заедно поради нивната љубов, а не поради пари и сл. тогаш не се битни ни нејзините ни неговите.
Какво право имаат родителите да се мешаат во бракот на своите деца. Во врска да, тоа прифаќам, ама доколку децата се под 20 години, ма да годините и не се секогаш пресудни за зрелоста, али нека бидат 20. Ама во туѓ брак никој нема право да се меша.
Многу ми се прости тие муабети и крајно примитивни.
Види...Кога ќе земеш ти некого за маж, а не можеш да ги поднесеш неговите (како што напомена девојката) сакаш или нејќеш тие ќе бидат дел од твојот живот и ти со тие луѓе мораш да контактираш, а во некои случаеви дури и да живееш со нив...во тој контекст мислев дека се мажиш за цела негова фамилија...Децата кои ќе ги имаат ќе имаат гени и од тие негови родители кои ти не ги сакаш...значи како и да свртиш колку и да не ги сакаш, коа ќе се омажиш со некого неговите по автоматизам стануваат составен дел од твојот живот...

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Види...Кога ќе земеш ти некого за маж, а не можеш да ги поднесеш неговите (како што напомена девојката) сакаш или нејќеш тие ќе бидат дел од твојот живот и ти со тие луѓе мораш да контактираш, а во некои случаеви дури и да живееш со нив...во тој контекст мислев дека се мажиш за цела негова фамилија...Децата кои ќе ги имаат ќе имаат гени и од тие негови родители кои ти не ги сакаш...значи како и да свртиш колку и да не ги сакаш, коа ќе се омажиш со некого неговите по автоматизам стануваат составен дел од твојот живот...
Ама тоа не значи дека нивното мисење треба да биде важно и пресудно. Родители како родители секогаш нешто нема да им биде по кеиф кај зетот или снаата. И ајде да не се мажат и женат лугево.

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and Prashina

dusica3

Нов член
22 август 2014
27
4
3
27
здраво сакам да ве поздравам сите редовно ве пратам па решив и јас да се регистрирам на форумов имам еден проблем за кој би сакала да ме посоветувате однапед благодарам.
Вака значи имам 18 ггодини и имав 2ипол годишна врска секако имаше и добри и лоши моменти ама проблемот е тој секогаш ми велеше си ме изневерила ми викаше ме напаѓаше а тоа не е точно воопшто напротив јас, никогаш не би направила такво нешто секогаш му простував и му се враќав и после се но не вредеше ме напушти за нешто што не, сум сторила. Е сега многу ми е тешко незнам како да докажам дека сум во право :(:( . Тој воопшто не ми верува а нема причина за тоа. Ве молам помогнете:(:(

dusica3

Нов член
22 август 2014
27
4
3
27
Напишав проблем и побарав совет и мислење, но не се надевав дека само 1 член ќе ми одговори. Можеби затоа што сум нова тука се извинувам ако грешката е моја..

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Напишав проблем и побарав совет и мислење, но не се надевав дека само 1 член ќе ми одговори. Можеби затоа што сум нова тука се извинувам ако грешката е моја..
Биди малку стрплива, форумов не е баш во најактивен период.

• Ми се допаѓа
Реакции: dusica3

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
здраво сакам да ве поздравам сите редовно ве пратам па решив и јас да се регистрирам на форумов имам еден проблем за кој би сакала да ме посоветувате однапед благодарам.
Вака значи имам 18 ггодини и имав 2ипол годишна врска секако имаше и добри и лоши моменти ама проблемот е тој секогаш ми велеше си ме изневерила ми викаше ме напаѓаше а тоа не е точно воопшто напротив јас, никогаш не би направила такво нешто секогаш му простував и му се враќав и после се но не вредеше ме напушти за нешто што не, сум сторила. Е сега многу ми е тешко незнам како да докажам дека сум во право :(:( . Тој воопшто не ми верува а нема причина за тоа. Ве молам помогнете:(:(
Типичен изговор за ставање крај од негова страна.
Колку години има тој? Ако ти е генерација треба сосема друкчие да постапиш, за разлика ако ете се работи за човек на возраст од 24+ да речеме.
Ако е првото пробај стапи во некој разговор, но не се надевај дека ќе се поправи меѓу вас. In fact, не се надевај воопшто. Но ако е постар сепак пробај да направиш сериозен муабет и да ги изнесеш твоите реални гледишта. Субјективизмот тргни го на страна, тука ќе ти треба многу сила да стапиш здраворазумно. На крај исфрли се` што имаш кон него и burn the ground - исчезни од неговиот живот. Секој ги има прележано овие јадови ако не исти, тогаш слични.