Колку често кажувате „те сакам“?

Antares

Староседелец
11 мај 2012
468
413
663
32
Pax Terra
Доколку го сакам ке му докажам и ке го чуствува и ке го согледа тоа, некако ми е одмилено зборчето те сакам. Можеби еднаш два пати сум го кажал не повеке. Подобро е кога ке го почуствува тоа отколку се да е на едно те сакам а останатото да е шкарт.

• Ми се допаѓа
Реакции: Mitre na Lenka

ScoobyDoo

Староседелец
17 февруари 2012
417
709
1,103
ако и само ако го чуствувам тоа тогаш кажувам те Сакам.... Ако не никако:)

Mitre na Lenka

Полноправен Член
5 јуни 2012
32
28
18
Vo zemjata na Ovcite!
Доколку го сакам ке му докажам и ке го чуствува и ке го согледа тоа, некако ми е одмилено зборчето те сакам. Можеби еднаш два пати сум го кажал не повеке. Подобро е кога ке го почуствува тоа отколку се да е на едно те сакам а останатото да е шкарт.
Па нормално ! Повеке гледам схто прависх а не....схто зборувасх !:) .

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Кога сакам секс, а ме мрзи да бидам активна во тек на дејствието (happy)
Обично и затрепкувам, чисто као дополнителен шмек на целокупната очекувачка ситуација :giggle

Што знам....во главно ретко.
Делата зборуваат наместо мене (smoke)

• Ми се допаѓа
Реакции: goodgod and melpomena

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Искажувањето на емоции е една доста битна работа во една врска ... но сепак делата што партнерот ги спроведува се побитни .. како добро познатата изрека ТЕ САКАМ НЕ СЕ КАЖУВА ... ТЕ САКАМ СЕ ДОКАЖУВА!

Но сепак да слушниш од време на време едно те сакам е добра работа ! - Дали сте личност која често кажува те сакам или пак личност која и покрај делата не го употребувате тој магичен збор....и дали вие сакате да го слушате често тој збор од партнерот и како стоите со тоа !

Јас сум личност која ТЕ САКАМ некако не го изговарам често во ред е некогаш во одредени ситуации ... ама не сум баш за такви фрази ... и затоа .. кога партнеро на секое ке ме затрупува со ТЕ САКАМ пораки не ми значат нешто посебно !

ДА СЕ НАДОПОЛНАМ И ДАЛИ КОГА СТЕ ВО ВРСКА А СЕПАК НЕ СТЕ ДОВОЛНО СИГУРНИ ВО ЧУВСТВАТА СЕПАК ГО КАЖУВАТЕ ТОА ?

Мислам дека секој на свој начин ја доживува љубовта.Секој на свој начин знае да сака.Јас сум тип на човек што не збори, туку докажува.Џабе е ако јас и викам дека ја сакам ако се карам,ја нервирам или било што.Правам постапки кои на нејзе и значат и знае што значат тие работи.Никогаш не побарала да и кажам дека ја сакам нити се побунила зошто не и го кажувам тоа од причина што е иста ко мене :D за среќа.Никогаш ни јас не и имам кажано дека ја сакам.
во врска со твоето надополнување со црвени букви, би ти го повторил истото.Према тоа какви чуства имам према нејзе, такви постапки и права.Се е према заслужено и мој инстикт.

Trouble

Староседелец
6 март 2012
1,516
2,611
1,123
Значиии кога имав подолга врска 2 ипол години, си кажувавме "Те Сакам" онака кога мислам дека треба да се каже, после водење љубов, после некоја плачка, караница... ама секој ден по 3 пати на ден и на секое слушање ХЕЛ НОУ :sreken А во сегашната врска додека бевме заедно 4 месеци си кажувавме редовно, пред да одиме на работа, кога ќе се вратиме од работа, пред да одам на втората работа, кога ќе се вратам навечер, кога ќе си легневме обавезно имаше гуд најт и ај лав ју (ги кажував и ги покажував и секако ги чувсвував, сите кажани ај лав ју) (hug)Ама јбг тоа е Американскиот стил, на ској збор ај лав ју да кажат па така морав и јас :zelen А сега кажувам во скоро секој мој реферат во инбокс на фб, пошо така си комунцирам со љубениот моментално или кога ќе се слушнеме на Скајп си кажуваме Те Сакам на крај од муабетот а во тек на муабетот 2-3 пати си се прашуваме меѓу себе "А ти ме сакаш? Сигурен/на си дека уште ме сакаш?" Ама тоа е само заради далечината и одржување на врската (happy) И кога ќе се налутам нешто и пред да прекинам на Скајп ако не му кажам Те Сакам готовооо крај на светот е :giggle

Nicole

Староседелец
27 јуни 2012
249
226
643
Во последно време многу често, бидејќи сакам да кажам што чувствувам, не сакам да кријам:)