Евровизија

Coelho

Староседелец
2 април 2012
287
493
663
Скопје
Калиопи има добра песна, иако мислам дека порано имаше подобри песни. Малку да се навратеше на песните од типот на "Не ми го земај времето" или "Обои ме" не ќе беше лошо, ама минато си е минато.

Шведска има убава песна, девојката е исто убава - ама 80% од убавината на песната е до ритамот што го има во многу песни во последно време.

Многу малку песни што ги слушаме на Евровизија имаат смисла. Кога читаш текст да сфатиш што сака да се каже; на некој начин им стана навика на изведувачиве да излагаат со песни без смисла.

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars31

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Евровизија не пратам веќе неколку години, само по некоја песна ако слушнам... За годинава имам 5-6 песни слушнато, според нив - мислам дека Шведска ќе победи, иако не ми се свиѓа песната. Мои фаворити се:

Германија - песната ми е многу добра, а и дечкото е... уфф :zelen:sram

Романија - па конечно нешто од нивното најдобро пратија. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: LMFAO

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола

се извинувам за вулгарноста ама шо по ѓаволите е ова.. у пичку матер шо се дешава со нас.... кој да го пратиме на евровизија два збора на англиски не знај да сврзи .... леле ке се манам со глата в ѕид ....

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky

Везилка

Активен Член
20 февруари 2012
118
220
43
33
Вчера преслушав неколку песни. Искрено, не чувствувам омраза кон ниеден наш сосед за да не ме сфатите погрешно, но Бугарската ми е апла крадена, и пејачката ми е многу мизерна. Песната е плукната од онаа Inna - Love. Значи не слушам таква музика, ама на првото слушање на Бугарската песна веднаш сфатив дека предходно ја имам слушано некаде. Ги гледав на она Eurovision in сoncert - Amsterdam, на секое се задишува, ми се чинеше секој момент ќе престане да диши. Не ми се допаѓа.
Исто и Српската не ми се допаѓа затоа што е плукната Paradise. Барем ако крадел Жељко веќе, подобро да украл некој постар хит, а не песна што уште се врти по радијата и секој втор ја има слушано(puke) Башка што кај нас по радијава повеќе неговата песна ја вртат, него ли на Калиопи.
Ја слушав и словенската, ми се допаѓа, и на јутуб им коментирав.
Албанката има многу моќен глас, вчера се наежив додека ја слушав, секоја чест (bravo)
Грчката ми е тралалајка, ништо особено, летен хит. Слична на онаа што победи од кај нив пред 7-8 години.
Од Калиопи наша сум задоволна, нејзината и на Владо се досега две најубави што ги имаме испратено. И нема да бидам скромна, очекувам Калиопи да растури. За гласот можат повеќето таму вода да и носат.

• Ми се допаѓа
Реакции: redhead and Luckky

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Колко само ќе биде исполитизиран настан, гади ми се од помислу...

• Ми се допаѓа
Реакции: The_Mayor