Редовна војска

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,204
3,933
743
нема тајни.....во Македонија....
Сигурен? :D Прашај за Јасен што има и под Воена Болница во АРМ дали ќе добиеш одговор.. :)
Не сме до толку заебани ние.. Имаме потенцијал, ама слаби сме со мозок.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
само еден пример ке напишам и не коментирам повеке на темава па макар и цитирана била:)
20 годишни момчиња разгалени од дома не знаат ни кревет да наместат,па макар и трева коселе по цел ден тоа им е се плус во животот.

Praetorian

Староседелец
24 февруари 2012
326
396
1,063
Мислам дека сево ова е во доменот на шпекулациите. Платената војска е еден од НАТО стандардите и нема логика таков критериум да се менува кога е потребен за членство.
Не би одел во војска зашто мислам дека со 25 год. треба да се посветам на посериозни работи и бизниси во животот отколку да губам време таму. Сето тоа дека човек се учел на ред и дисциплина таму е во ред, само мислам дека одамна поминало времето кога некој влезен во трета деценија допрва би требало да го учи тоа.
Доволно сум свесен за почитување на животните правила и носење со предизвиците и доколку некој мисли дека мене ќе ме научи нешто ново во врска со тоа, се излажал.
Не навлагам во споредбата со АРМ и ЈНА пред 15-20 и повеќе години, разликата и начинот на функционирање е јасен како смрт.

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
само еден пример ке напишам и не коментирам повеке на темава па макар и цитирана била:)
20 годишни момчиња разгалени од дома не знаат ни кревет да наместат,па макар и трева коселе по цел ден тоа им е се плус во животот.

За тоа не им треба војска, туку домашно воспитување. Јас не сум приметила дечко ми да не знае кревет да намести, јадење да си направи... всушност знае и многу повеќе од потребното за сам да се грижи за себе.
А ниту е воспитуван од војничка рака, ниту во војска бил.

• Ми се допаѓа
Реакции: LMFAO

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
За тоа не им треба војска, туку домашно воспитување. Јас не сум приметила дечко ми да не знае кревет да намести, јадење да си направи... всушност знае и многу повеќе од потребното за сам да се грижи за себе.
А ниту е воспитуван од војничка рака, ниту во војска бил.
ахх ич неможам да одолеам,не напишав ништо за дечко ти....само дадов буквален пример и кој како сака нека си го протумачи:)

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
ахх ич неможам да одолеам,не напишав ништо за дечко ти....само дадов буквален пример и кој како сака нека си го протумачи:)

Јас познавам такви размазени створења и меѓу мажите и меѓу жените, но тоа дефинитивно не зависи од одењето или неодењето во војска.
И реков - зошто само мажите? Жените што се, неспособни?

LMFAO

Истакнат Член
8 април 2012
381
301
63
Да, ама ти кажа пример за домашно воспитување, а во војска пред се, ги учат како да ракуваат со оружје.
И самата во погорните постови пиша, дека сите требало да одат во војска за да бидат способни да се одбранат во случај на војна. Дали мислеше дека ќе се одбраниме со тоа што ќе им ги постиламе креветите и ќе им ја косиме тревата на непријателите?

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Па вие тврдите дека треба да има редовна војска зошто мажите требало да се научат на ред и дисциплина. Што е тука офтопик? Одговарам на она што го пласирате како тврдење, а глупаво е војската да ја сметаш за воспитно средство.
добро,глупо не глупо јас се изјаснив на темата,ти имај си неглупо и свакај ми ги постовите како тебе ти одговара,немам ништо против:)

Да, ама ти кажа пример за домашно воспитување, а во војска пред се, ги учат како да ракуваат со оружје.
И самата во погорните постови пиша, дека сите требало да одат во војска за да бидат способни да се одбранат во случај на војна. Дали мислеше дека ќе се одбраниме со тоа што ќе им ги постиламе креветите и ќе им ја косиме тревата на непријателите?
кој сака ке разбере кој не сака немора:)...непристрастно те посоветуваа да не си ги водиш сам темите во кор сокак трудејки се да ги разубедуваш членовите за да размислуваат како тебе....тема се поставува за да се разменуваат мислења и да си кажуваме свои размислувања....ти си пристрасен и цитираш се што не е како твоето а плус и сам си призна дека не знаеш како да се изразуваш...ако сметаш дека не знаеш,научи се,не карај се:)

• Ми се допаѓа
Реакции: ГоспоТ

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
добро,глупо не глупо јас се изјаснив на темата,ти имај си неглупо и свакај ми ги постовите како тебе ти одговара,немам ништо против:)

Добро не е важно јас што сфаќам и како сфаќам.
Тврдиш дека војската е потребна за воспитување.
Јас тврдам дека не е, и објаснив како не е.

Војската постои и служи за нешто сосема друго, а не за воспитување машки деца.
За одбрана имаме професионална војска и специјални единици, кои се доста добри.

Излишно е имањето редовна војска, излишно е трошењето пари на истата, и непотребното малтретирање на сите мажи.
И дискриминирачка е према мажите, затоа што жените се поштедени.

• Ми се допаѓа
Реакции: LMFAO