Редовна војска

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Тоа е обука од неколку месеци не е војна.
Кога ќе дојде војна, после неа сите професионални војници треба да уживаат во бенефиции под државна капа, затоа што се избориле за нив!
Таков беше случајот со "браќата", имаа војници, направија војна и дојдоа до права. Тоа што нас не ни оди во прилог е наш проблем што мирољубиво го избегнуваме.
Не е логично еден да седи на пц и да има исти бенефиции со другиот кој војува кога е загрозено правото да се биде граѓанин од прв ред, нели?!

Работите не одат по тој редослед. Немаа војници, туку терористи, АНА не е војска на Албанија, туку паравоена формација. И добија права не затоа што имале војска и војувале, ниту зошто немале права, туку зошто на некој трет му одговара нивната ваква позиција на Балканот. Но тоа е далеку од оваа тема, и ептен би отишле офтопик.

значи сепак треба да постојат обучени луге ако не и сите машки,до одреден степен:)за да не тепаме со голи раце

Затоа постои професионална војска, која е доста добро платена, си оди на мисии по Ирак, Авганистан.
Нема потреба некого да форсираме да биде војник.

• Ми се допаѓа
Реакции: LMFAO

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
И да се случи тоа законско обврзување за да мора да се оди во војска, мислиш дека нема да можам да извадам лекарско уверение дека сум фалинка во мозокот? Дека имам слабо срце или нешто слично?
Не би сакал да гинам за мојата „татковина“ кога знам дека од цела таа војна некој само ќе профитира и ќе полни каси а невин народ кој се мачел цел живот за мала платичка да загине „храбро“ за својата држава.Булшит..
се согласувам
многу прљави игри има во војните
а ова со лекарсково јас напишав но ми го избришаа,доколку се воведе законски редовно тогаш освен ако е физички здравствено неспособен нека го ослободат,ако е психички нека го затворат во установа на лечење па ако се исзлечи нека го пратат тогаш ако не дур не се излечи нека си седи во установата
ем ке имаме поздраво психички луге во државава ем ке нема фалсификување на лекарска:)

LMFAO

Истакнат Член
8 април 2012
381
301
63
Се работи за патриотизам.Да си го одбраниш тоа што е свое.Па ако треба и со крв.
Е сега, ме мрзи да се повторувам прочитај што и пишав на женскава погоре.

Едниствено што можи да бранам е куќата во која што живеам и дворот (тоа е мое, нели?)
Друго не ме интересира. Ама за мојата безбедност како и за безбедноста на сите граѓани на Македонија треба да се грижи самата држава, а не да учат некој со сила да убива луѓе, а истиот тој не сака ни да го слуше зборот "војска"..

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
се согласувам
многу прљави игри има во војните
а ова со лекарсково јас напишав но ми го избришаа,доколку се воведе законски редовно тогаш освен ако е физички здравствено неспособен нека го ослободат,ако е психички нека го затворат во установа на лечење па ако се исзлечи нека го пратат тогаш ако не дур не се излечи нека си седи во установата
ем ке имаме поздраво психички луге во државава ем ке нема фалсификување на лекарска:)

Не може така. Не секој со психички проблеми е за во психијатриска установа.

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Едниствено што можи да бранам е куќата во која што живеам и дворот (тоа е мое, нели?)
Друго не ме интересира. Ама за мојата безбедност како и за безбедноста на сите граѓани на Македонија треба да се грижи самата држава, а не да учат некој со сила да убива луѓе, а истиот тој не сака ни да го слуше зборот "војска"..

Тоа е твое, ама прво е државно и пред се државно земјиште, па потоа твое :) Ако дома произведуваш бомби, и те како имаат право да те скинат.
А да, редовна војска нема потреба да има, доволна е професионалната.

• Ми се допаѓа
Реакции: LMFAO

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Има некој податоци за моменаталната воена готовност на АРМ? Онака...со што располагаме.....

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,204
3,933
743
Има некој податоци за моменаталната воена готовност на АРМ? Онака...со што располагаме.....
Имаше вежба пред некоја недела, па би рекол доволно спремни се.. Задоволен сум.
Голема грешка е министерот и многу отпушта.

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,204
3,933
743
мислев на вооружување, воена техника....
Ех мислам дека тоа е веќе воена тајна. САД, Русија, Кина итн.. никогаш не би кажале што и како поседуваат, па ни би требале и ние.. Не се некој работи за во јавност!

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum